piatok 10. júla 2015

Začiatok magnetkománie alebo ako som opäť vzala do ruky foťák :)



Magnetky. Malé vecičky,ktoré nám pripomínajú veľké veci. Sú malými pamiatkami na miesta, ktoré sme navštívili my alebo naši blízki. Sú malé, celkom lacné a sú taktiež skvelým darčekom. Verím, že väčšina z vás má doma na chladničke min. jednu magnetku.





Naša chladnička už nie je práve najnovšia a pomaly nám dosluhuje, preto som sa rozhodla predstaviť vám svoju malú zbierku magnetiek, ktoré sa mi za posledné roky nazbierali na tej našej staršej dáme. Nie je ich nejako veľa, pretože zase, povedzme si rovno, sama som na veľa miestach nebola a zbierka tých, ktoré som dostala od blízkych a priateľov je určite väčšia ako tá, do ktorej som prispela svojimi výletmi, ale aj tak.
Magnetky sú peknou spomienkou na časy, ktoré sme strávili v kruhu priateľov a rodiny. Drvivá väčšina je z miest , ktoré sme mali  v pláne navštíviť. (jedine, že by sme šli na neplánovaný výlet alebo na taký, na ktorý sme vôbec nechceli ísť ale nakoniec nebol vôbec taký zlý, ako sme predpokladali.;)).
Magnetky sú trošku iná verzia fotiek ale obe nám vedia pripomenúť časy, kedy sme boli šťastní ;) Preto sa práve ony stali mojím objektom fotografovania. Povedala som si, že by som si už rada prevetrala svoj foťák a ony sa zdali byť vhodnými modelkami. Samozrejme, že sa to nezaobišlo bez komplikácií, keďže presne vo chvíli, keď som začala fotiť, slnko zašlo za mrak a keď som fotenie skončila, opäť vyšlo. ;) Preto sa za kvalitu ospravedlňujem :)

Najviac magnetiek mám z Oravy, pretože hoci tam chodím každý rok, stále si so sebou prinesiem nejaké nové.











Niektoré sú už aj 5 rokov staré ( napr. tá posledná) , preto nie sú všetky už v najlepšom stave, ale určite by som ani jednu nevyhodila ;)

V mojej zbierke mi nesmú chýbať dve magnetky, ktorú sú spomienkou na moju asi doposiaľ najväčšiu výhru v živote a tou je výlet do Bruselu :) ( ak by ešte niekto nečítal článok, tak odkaz TU)





Vysoké Tatry som navštívila už 3 krát ale magnetku mám len z poslednej návštevy. Plánujem však, že si pri tej najbližšej vezmem aspoň 2 ;)



No a posledným miestom, ktoré som navštívila a z ktorého som si doniesla magnetku sú Košice, konkrétne Košická ZOO. Boli sme tak na výlete, tuším ešte v 7. ročníku na základke a vtedy som 1. krát v živote videla tieto krásne surikaty ;)



Toto je zatiaľ tá skromnejšia časť , ktorá pozostáva z magnetiek, ktoré som si zadovážila sama. Moji priatelia však vedia, že magnetky mám veľmi rada, preto mi ich už peknú kôpku priniesli , za čo som im vážne vďačná, lebo samy o sebe nie sú len krásnym darčekom, ale aj motiváciou, aby som sa na tie miesta išla pozrieť aj ja :)




Nasledujúce tri sú od mojej spolusediacej, ktorá strávila 2 týždne na Novom Zélande :))







Túto z Chorvátska mám veľmi rada, lebo bola tuším prvá , ktorú som od niekoho dostala :)










Najnovším prírastkom do magnetkománie je táto kráska, ktorú som dostala od Lenky len včera :) Odkaz na článok o jej výlete máte TU  a TU :)


Aj vy radi zbierate magnetky alebo sú to pre vás len zbytočne utratené peniaze? :)

Vaša Andy♥

Zdroj 1. obrázku: http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1314863482/-18-PCS-Lot-Home-decorations-3D-Resin-font-b-Fridge-b-font-font-b-Magnets.jpg

10 komentárov:

  1. To je krásna zbierka! :) Ja zas z takýchto miest nezbieram magnetky, ale snežné gule, ktorých už mám plnú poličku. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne :)) Wau, to musí byť teda taktiež krásna pamiatka! :)

      Odstrániť
  2. Naša chladnička nezvláda nápor magnetiek, ktoré zbiera moja sestra, a tá sa sťažuje, že nám treba novú (magnetky dáva totižto len na jednu jej stranu - keď začne zapĺňať dvierka, tak bude mať na istý čas dostatok miesta :D). Možno tak polovica, možno menej, je z miest, kde niekto z našej rodiny aj naozaj bol, väčšinu sestra dostala od väčších cestovateľov :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, táto tvoja nadchádzajúca cesta je skvelou príležitosťou na to, aby si aj ty pridala nový kúsok na vašu chladničku! :) Budem očakávať report ;) Nakupuj, foť a užívaj si ! :)

      Odstrániť
    2. Z Košíc toho máme už dosť, ale chcem sa nejakým spôsobom dostať na Oravu (dosť si ma nalákala), tak dúfam, že to vyjde a odtiaľ si niečo donesiem :)
      Dobre, dobre, bude aj report :D Vďaka :)

      Odstrániť
    3. Úúúúú, tak to som veľmi rada! :) Verím, že sa ti tam bude páčiť a teším sa na report!!! :))

      Odstrániť
  3. Zdravím spolusediacu.... akákoľvek spomienka na môj milovaný Queenstown ma roznežnie :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wau, aj tam si bola? To sa teda máš :)) Rada by som vedela, ako sa tam žije :)
      Určite odovzdám pozdrav! :)

      Odstrániť