piatok 24. februára 2017

Praha - Múzeum Grevín

Ahojte!

Semester už zase začal a ja som opäť vo víre vybavovačiek, ktoré sa tohto obdobia , bohužiaľ, týkajú. Jediné veci, ktoré mi momentálne dokážu zdvihnúť náladu sú slnečné dni, no v posledných dňoch je to s nimi celkom bieda. Zimu mám fakt rada, ale o chvíľku je koniec februára a ja už naozaj potrebujem slnko !
Niektorí z vás si z mojich instagramových fotiek už všimli, že som na začiatku februára navštívila Prahu a to už po 4. krát. V minulých prípadoch som bola vždy ohúrená jej veľkoleposťou a rozmanitosťou kultúr, ktoré k nej neodmysliteľne patria, no nedokázala som sa do nej zamilovať. Väčšinu známych pamiatok, akými sú napríklad Orloj, Staromestské námestie či Vyšehrad som už videla, preto som sa tentokrát rozhodla, že si na zoznam pripíšem niečo nezvyčajné. Prvou veľkou zastávkou bolo preto Múzeum voskových figurín - Grevín. Ešte jedno sa nachádza hneď pri staromáku, no je menšie a nakoniec som rada, že sme si vybrali toto, lebo svojou veľkosťou to vôbec neboli vyhodené peniaze.
Vstup stojí 260 kč a prehliadka zahŕňa 3 poschodia, pričom vás na to najvyššie vyvezie výťah. Na prezretie všetkých figurín a okolia máte času koľko len chcete, pretože pri tom nemáte žiadneho sprievodcu, čo sa oplatí najmä pre tých, ktorí strávia fotením, teda štelovaním foťáka do najvhodnejšej podoby pre tú najlepšiu fotku, značné množstvo času. ;) :D
Ak sa môžem vyjadriť k samotným figurínam boli podľa môjho skromného úsudku naozaj vydarené. Samozrejme, že by som si ich nepomýlila so živými ľuďmi, no boli vyšperkované do posledného detailu, veď posúďte sami.






Táto stena bola to prvé, čo pri vstupe uvidíte a je prekrásna. Vždycky je osvetlená iná časť a pôsobí to magickým dojmom.




Bol tu dokonca aj hologram ♥

















Takýmito efektami bolo aj moje anti-umelecké ja veľmi ohúrené.







Je vidieť, že idú s dobou, pretože nechýbali ani figuríny známych politických osobností dneška :D
A áno, vidíte dobre, vpravo je parochňa, s ktorou ste si mohli spraviť fotku podľa vášho gusta :D ;)





Posledná miestnosť bola plná celebrít a tam sme sa pochopiteľne aj zdržali najdlhšie. Nechýbali mená ako Brad Pitt, Jackie Jan či Michael Jackson.
Veľmi peknou stránkou na mňa pôsobili rekvizity, s ktorými ste si mohli robiť počas celej prehliadky fotky a taktiež aj samotná fotografická stena, kde ste si mohli naozaj spraviť dokonalé foto so všetkým, čo k tomu patrí.
Za necelých 10 eur ste získali fakt poriadny zážitok, takže ak niekedy navštívite Prahu a hľadáte niečo netradičné, múzeum Grevín vám rozhodne odporúčam, pretože stojí za to ho navštíviť ;)


Zdroje obrázkov: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7Rc6awolNwsXdP0N-4Cix6H2xz5tpokhMWXInZc-dCZZNnn8t-BgXUEZANjXVowyS-BbB3Di1ATDFc31PA-VqbpAxUwSkoA452skTiCer4mgegWjq_5APHZkW2i0_jKzT_ZKPY3LrWwM/s1600/fortunecookie_startnew.png

4 komentáre:

  1. Na tento článok som sa veľmi tešila.:) Ja osobne som v Prahe nebola ešte ani raz, no už teraz s určitosťou viem, že ak sa tam vyberiem, na zoznam tradičných pamiatok a miest, ktoré by som chcela navštíviť, si určite pripíšem aj toto miesto, pretože vyzerá úžasne! A tie figuríny sa im naozaj vydarili, to som nečakala, paráda.:)
    Prajem Ti veľa šťastia, síl a pozitívnej energie do nového semestra.♥ Neboj sa, o chvíľu tu budeme mať slniečka až až, dovtedy to už nejako vydržíme.;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som veľmi rada, Veronika, že som ťa inšpirovala!!! ♥ :) Verím, že sa ti tam bude páčiť minimálne z polovice tak ako mne :)
      Ďakujem za prianie a podobne to prajem aj tebe, predsa len, teba čaká dôležitejšia skúška ako mňa ;) :) :) A dúfam, že to slniečko príde už čoskoro :) ♥ Krásny zvyšok dňa! :)

      Odstrániť
  2. Zbožňujem tieto články, lebo vždy sa aspoň takto, prostredníctvom tvojich fotiek, ocitnem na krásnych miestach. A páni, to muselo byť vážne úžasné! Tie figuríny sú skutočne podarené a niektorých by som sa aj zľakla :D Úchvatné, ako to umelci vedia zachytiť a stvoriť až takúto podobu človeka. No tie maľby a efekty a všetko okolo toho asi vážne za tých 10€ stojí, lebo to vyzerá na vyšperkované miesto :D Takže teraz, keby že idem do Prahy, tak aspoň viem, čo mám hľadať, kde ísť a nemusím blúdiť lebo si všetko vopred zistím a k tomu mám, vďaka tebe, aj predstavu o tom, čo ma čaká ;)) Dúfam, že máš v pláne v článkoch pokračovať ;) Vždy ma dostanú :D Maj sa krásne a ešte raz ďakujem za pohľadnicu ♥^.^♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéééj, som veľmi rada, že sa ti môj článok páčil a že som ti aspoň takto mohla priniesť kúsok zahraničia domov :)))) A verím, že sa tam raz pozrieš aj ty sama ♥
      Ak bude inšpirácia a čas, tak určite budem písať o tom, ako ma ktoré miesto zaujalo, pretože to jednak sama rada čítam a aj preto, že sa sa vami rada delím o svoje zážitky :)))
      Nemáš vôbec zač, ja ešte raz ďakujem za najlepší darček ♥♥♥

      Odstrániť