pondelok 24. augusta 2015

Orava 2015 / Random Pictures

Krásny pondelok všetkým!

Práve ste začali čítať 2. článok o mojom pobyte na Orave. V tom prvom som vám predstavila svoj deň, ktorý som strávila výletom do Terchovej a Oravskej Lesnej. Predpokladala som, že zájdeme ešte na nejaký iný, aj sme mali v pláne zájsť od Zázrivej, no akosi to nevyšlo. V piatok som totižto spala u sesternice a večer sme boli v meste, cez víkend som všetok čas strávila s rodinou ( a jedením) .


 V nedeľu sa nám však konečne podarilo vzdať sa toho vylihovania a rozhodli sme sa vydať na našu každoročnú "prechádzku" k Oravskému  hradu. Každý kto už na ňom bol vie, aký je očarujúci zvnútra i zvonku, preto som nemohla nevyužiť príležitosť a odfotila som si ho, aj keď takýchto fotiek mám snáď už sto! :D Zakaždým ma však ohúri svojou veľkoleposťou, doslova vždy keď okolo neho prechádzam, cítim závan histórie! :)



V blízkosti hradu sa nachádza parkovisko, kde sídlia stánky so suvenírmi, ktoré sme ani tentoraz nevynechali. Mali tam veľa pekných čačiek, ktoré potešia vašich blízkych, no keďže tu chodím naozaj každý rok, magnetiek, pohľadníc a týchto vecičiek už mám doma priveľa! :D :D

Pondelok sme len tak chillovali doma, utorok sme strávili na návšteve u uja a v posledný deň, teda v stredu, sme sa vybrali na skalku, ktorá sľubovala pekný výhľad! :)





Takto to dopadne , keď ma bratranec presvedčí, že sfotiť takto ďalekohľad bude super sranda a vznikne super pecková fotka :D :D


    Pohľad na Roháče :))


Pri našej ceste sme narazili aj na tieto kravy, vďaka ktorým sme sa museli odkloniť od pôvodnej cesty a driapať sa cez kríky v lese, čo pre mňa nebolo zrovna super, a hlavne nie, keď sme už asi 10. krát zmenili smer, lebo ujo stále opakoval, že to tu všetko zarástlo a podobne! Tak sme boli zabratí do hľadania správnej cestičky, že sme skoro prehliadli tú našu skalku, ale , našťastie, sme na ňu pekne všetci vyšli a kochali sa výhľadom :))





Nakoniec som odišla len s dvomi škrabancami, takže to nebolo až také zlé a naviac mi ujo povedal, že aspoň som mala zažitokt, lebo som nemusela ísť po nudnom lesnom chodníčku, ktorý by ma dôviedol poľahky k nášmu cieľu! Ach...tieto vtipy :D :D

Orava je super a tentokrát sa mi zdá, že som si ju užila asi najviac ako sa len dá. Som vďačná, že môžem stráviť istý čas v tomto prostredí a každému ho odporúčam, lebo pre mňa bol toto maximálny relax doslova v lone prírody! :)

P.S. V najbližšom článku už prídem s nejakou tou recenziou, pretože asi stihnem dočítať 580 stranovú knižku za víkend! Aj ja sa čudujem, ale chytila ma ;) Stále pripravujem súťaž, takže sa máte na čo tešiť! :) 

Vaša Andy♥
Zdroj 1.obrázku:http://www.masorava.sk/wp-content/uploads/oravsky-hrad-orava-castle.jpeg

8 komentárov:

  1. Krásne, krásne, krásne...ten Oravský hrad, nádhera! Milujem prírodu, históriu, naše Slovensko :D A som taká hrdá, že takýto krásny kút sa nachádza práve u nás, na našom malom Slovensku :)) Musím sestre ukázať tvoje články, aby videla, čo nás čaká a akú nádheru uvidíme a to dúfam, že čoskoro :) A som zvedavá na recenziu a akú knižočku, podľa strán poriadne hrubú, si stihla prečítať za víkend. Ja také čítam aj štyri dni, niekedy aj týždeň :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja milujem históriu! Teda, dejepis rada počúvam , no už horšie si ho pamätám, ale keď sa ocitnem na nejakom historickom mieste, užívam si to :))
      Takže nakoniec idete??? To som naozaj úprimne rada! Dúfam, že toho veľa pochodíte a aj ty sa pochváliš nejakými fotkami! :)
      Haha, ja niekedy cez školu aj 2 týždne :D Ale ...tentokrát ma kniha veľmi prekvapila, a to dokonca aj keď to nebol žáner, ktorý patrí medzi moje obľúbené ;)

      Odstrániť
  2. Krásne dva články s ešte krajšími fotkami! :) Orava vyzerá proste skvelo a Oravský hrad ešte lepšie. Raz sa tam dostanem! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem!! :)) Ja ti verím a úprimne dúfam, že sa tak stane! :D :)

      Odstrániť
  3. Orava je nádherný kus Slovenska. Nabudúce dáš dúfam Liptov :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak preskúmať Oravu mi nerobí problém, keďže tam mám príbuzných :D S Liptovom to bude ťažšie, ale keď mi ho odporúčaš, rada zavítam do nového kraja ! :)

      Odstrániť
    2. Sa zastav, nadelím ti na cestu nejaký knižný balíček :)

      Odstrániť
    3. Ty si teda riadny Mikuláš! :D A prijala by som ho jedine v prípade, že by si ty prijala ten môj, takže je to na tebe ;) :D

      Odstrániť