pondelok 8. augusta 2016

Obľúbené myšlienky #3

Ahojte! :))

Vítam Vás pri novom článku, tentokrát to sú opäť citáty, keďže som v čítaní nepokročila až tak, ako som chcela a o dva dni odchádzam na chatu, takže pri momentálnych prípravách nemám veľmi na čítanie či písanie čas. Rada by som sa však s Vami podelila o staronové myšlienky, ktoré sa mi zapáčili svojou hĺbkou a skrytým dôvtipom. Dúfam, že sa vám budú páčiť :)


Všetky skvelé miesta- Jennifer Niven


"- Nikdy som najlepšieho priateľa nemal. Aké to je?-Neviem. Myslím, že môžeš byť sám sebou - prejaviť to najlepšie aj najhoršie, čo v sebe máš. Môžeš sa s ním hádať, no aj keď si naňho nahnevaný, vieš, že nikdy neprestanete byť priateľmi. -" ( str. 120)


"Nezáleží na tom, čo si odnesiete, ale to, čo po sebe zanecháte." ( str. 337)





Ako sa to všetko začalo- Robyn Schneider


"Ešte stále si myslím, že každého v živote, nech už je akokoľvek všedný, postihne výnimočná tragická udalosť, po ktorej sa odohrajú všetky veci, čo majú ozajstný význam. Ten okamžik je katalyzátor - prvý krok v rovnici. Ak sa však k nemu dopracujete, nič tým nedosiahnete - výsledok totiž určí až to, čo bude nasledovať po tom." ( str. 19)


"Dejiny sú plné neskutočných ľudí. Dokonca aj epigraf na začiatku Veľkého Gatsbyho napísal neexistujúci autor. Všetkých nás oklamali, aby sme verili v osoby, ktoré sú úplne vymyslené - v imaginárnych väzňov v hypotetickom panoptikone. Nejde však o to, či človek je alebo nie je presvedčený o ich jestvovaní. Podstatné je, či tomu chce, alebo nechce veriť. " ( str. 168) 



" Oscar Wilde raz povedal, že žiť je najzriedkavejšou vecou na svete, lebo väčšina ľudí iba existuje. Netuším, či mal pravdu, ale viem, že som dlho len existoval a teraz mám v úmysle žiť" ( str. 308) 



Na západe nič nové- Erich Marie Remarque

"-Hovorím vám, to je najväčšie svinstvo, že vo vojne sú zvieratá.-" ( Detering ) (str. 44)


"Sme opustení ako deti a skúsení ako starí ľudia, sme suroví a smutní a povrchní - myslím, že sme stratení. " ( str. 76) 





"Albert to vysloví- Vojna nás pokazila pre všetko.- Má pravdu. Nie sme viac mládež. Nechceme už dobyť svet. Sme utečenci. Utekáme pred sebou. Pred vlastným životom. Mali sme osemnásť rokov a začínali sme milovať svet a bytie, museli sme však na to strieľať. Prvý granát, čo vybuchol, trafil naše srdce. Sme odrezaní od aktivity, od úsilia, od pokroku. V to už neveríme. Veríme vo vojnu."


"Čas je rieka, ktorej prúd ma strháva, ale tá rieka som ja.
Čas je tiger, ktorý ma trhá na kusy, ale ten tiger som ja.
Čas je oheň , ktorý ma spaľuje, ale ten oheň som ja". - Jorge Luis Borges







Zdroj obrázkov: http://www.theplotbunnies.com/wp-content/uploads/2015/05/bright.png
                           https://d.wattpad.com/story_parts/168807523/images/1405a5ece8ed2560.jpg
                           https://secure.static.tumblr.com/6814faf54daf49275b7f6b3021e29a9a/uz5wr5l/aJwmvpi9x/tumblr_static_german-troop-russie-1941.jpg
                           https://dennisagle.files.wordpress.com/2013/08/threedot.jpg
                           https://66.media.tumblr.com/0e487678d839b4aeb5dccb55a890baa3/tumblr_mxahqi2zmo1s6gbilo1_500.jpg

8 komentárov:

  1. Ako sa to všetko začalo ♥ ..a teraz by som si to znova prečítala, keby som mala čas :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Heeej! To bol tvoj skvelý tip! Vďaka ti zaň! ♥
      A nemáš??? :D Veď prázdniny sú! :) :D

      Odstrániť
  2. Na západe nič nové.♥ Tú knihu stále nemám dočítanú, ale už teraz ju milujem a vypísala si presne tie úryvky, ktoré mám zaznačené v knihe aj ja sama. Tá kniha mi zlomila srdce. :(
    Inak aj ten zvyšok je naozaj nádherný, na zamyslenie. :) Veľmi pekný výber.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážne? ♥ Tak to sa strašne teším, že sa ti tak páči! Ten posledný citát som vedela niekedy naspamäť, lebo je pre mňa strašne silný!
      Ďakujem za pekné slová :)))

      Odstrániť
  3. Okrem knihy na Západe nič nové som iné, čo tu spomínaš, nečítala, ale tie citáty zo západu sú presne tie, ktoré stoja za povšimnutie. :)
    Inak ten citát na konci článku poznám a marí sa mi, že bol aj v nejakej knihe, lenže neviem, v ktorej. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bol, bol, ale ani ja si už nespomínam v akej a nemám to ani poznačené :/ :D

      Odstrániť
  4. Všetky skvelé miesta ^.^ Ale skutočným highlightom pre mňa je Na západe nič nové, tie citáty si môžem prečítať aj stokrát a stále vo mne rezonujú viac a viac ♥
    Ako sa to všetko začalo vôbec nepoznám, ale podľa tých citátov si myslím, že to asi nebude kniha pre mňa, normálne im nerozumiem :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ♥♥♥
      Ono by si tomu možno viac rozumela v kontexte, chápeš ;) :D Ale celkovo sa mi vždy na citátoch páči práve to, že si ich každý môže vysvetliť sám, ako len chce ;) :)

      Odstrániť