streda 17. augusta 2016

Movie Tips #8

Po veľmi dlhom čase som sa v posledných mesiacoch vrátila späť do doby, v ktorej som pozerala oveľa viac filmov, za čo som naozaj vďačná, i keď moja peňaženka trošku zaplakala, keďže som ich pozerala väčšinou v kine. Naše kino však prešlo menšou úpravou, konkrétne vymenili sedačky. Tieto sú síce pohodlnejšie, no nie je medzi nimi veľký priestor, čo je pre vysokých ľudí, k akým patrím aj ja sama, dosť veľké nepohodlie, no zvyčajne to nejako prežijem.
A na aké filmy som sa to vlastne bola pozrieť? Konkrétne to je 5 filmov, avšak rozdelím ich do dvoch článkov, aby toho nebolo veľa.


Predtým ako som ťa poznala 





Emilia Clarke (hviezda seriálu Hry o tróny) a Sam Clalfin (séria Hry o život) v hlavných úlohách filmovej adaptácie romantického bestselleru obľúbenej autorky Jojo Moyesovej.
Louise vie všeličo. Vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka. Zato nevie nič o klasickej hudbe, nevie, že príde o miesto, a keby tušila, čo ju čaká, asi by prišla o rozum. Will vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Vie, čím bol kedysi, vie, že všetko sa mu teraz zdá nepodstatné, a presne vie, ako s tým skoncovať. Zato nevie, že Lou mu vtrhne do života ako náhla búrka.
A ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia...(ZDROJ)


Ešte stále sa neviem rozhodnúť, či je múdre ísť na filmovú adaptáciu knihy predtým, ako by ste samotnú knihu čítali. Lebo na jednej strane je skvelé vidieť vašich literárnych hrdinov aj v takejto vizuálnej podobe, no na druhej strane, už viete, ako to väčšinou dopadne, a teda istým spôsobom prídete o moment prekvapenia.
Knižnú podobu som v tomto prípade čítala už pred niekoľkými rokmi, takže som príbeh nemala čerstvo v pamäti, no veľmi dobre som si pamätala, že knihy od Jojo Moyes mám veľmi rada.
Čo sa týka filmového spracovania, tak môžem povedať s čistým štítom, že ma dostalo v tom najlepšom slova zmysle. Nikdy predtým som Emiliu Clarke v hereckej role nevidela, nesledujem GOT, a jej hereckým výkonom som bola naozaj nadšená. Tá jej radosť zo života sa preniesla cez plátno aj na mňa a priniesla mi skvelý filmový zážitok. A čo Sam Claflin? Tak to už je pre mňa klasika, ktorá nikdy nesklame. Zhostil sa svojej úlohy s hrdosťou a ja , ako divák v hľadisku, som mu jeho rolu uverila.
Celkovo film hodnotím naozaj kladne. Priniesol mi skvelý zážitok a odporúčam ho všetkým, ktorí majú chuť na romantiku v novom štýle. Nebudete sa nudiť, naopak, je tu kopec vtipných scén, či momentov, pri ktorých vám srdce poskočí až na Mount Everest. ;)

Trailer: 



Legenda o Tarzanovi




Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (ZDROJ)


Na Tarzana som pôvodne vôbec nemala ísť, rozhodla som sa až na poslednú chvíľu a určite to neľutujem. Nemala som poňatia, o čom to má byť, takže som nemala žiadne očakávania a moje chabé detské vedomosti o Tarzanovi sa končili pri predstave mužíčka s dlhými vlasmi, ktorý sa kýve na liane. :D
O to viac som so záujmom sledovala priebeh tohto spracovania na filmovom plátne.
Alexander Skarsgard je idolom mnohých žien a ja som zase bola mimo, pretože som o ňom doteraz nepočula. Shame on me! Bola som ním však príjemne prekvapená. Rolu Tarzana zvládol podľa mňa veľmi dobre, uverila som mu každé jedno slovo. Rovnako aj hlavná ženská hrdinka Margot Robbie vystupovala vo svojej role príjemne a ja som sa vôbec nenudila.
Vo filme bola akcia, dobrodružstvo, smrť, zvieratá - tie obrovské gorily síce boli vyrobené počítačom, ale vôbec to neukracovalo na ich impozantnosti ! - občas dokonca i humor a láska, takže pre mňa bolo toto naozaj krásna kombinácia pohodového filmu, ktorý vám rozhodne odporúčam! :)

Trailer :


Doba ľadová : Mamutí tresk





Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie.
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (ZDROJ)


Áno, zase som sa trošku vrátila do detstva. Ale ja naozaj nemôžem za to, že v poslednej dobe sú tie animáky fakt skvelé a ja by som najradšej videla všetky! Vždy sa pri nich vo mne ozýva to moje detské ja a ja im jednoducho nedokážem odolať! ♥
Keď som sa dozvedela, že vyjde už piate pokračovanie tejto mojej detskej série, vedela som, že si premiéru nechcem nechať ujsť, najmä po tom, čo som sa pri traileri v kine skoro rozplakala od smiechu :D
Veverička (Scrat)  nesklamala. V tejto časti zohrávala tú najväčšiu úlohu, keďže to bola práve ona, ktorá spôsobila vznik planét a sústav ;) :D Ten jej orech je taký legendárny, že už v prvej sekunde, kedy sa objavil na plátne som mala úsmev na tvári. Mamut Manny ani lasice sa však nenechali zahanbiť! Predvádzali dokonalé kombo a keď sa na scéne objavila lama! áno, lama, ktorá ovládala jógu, tak som si pomyslela, že teraz som už videla naozaj všetko ! :D
Je pravda, že som sa nesmiala až tak veľa, ako som si predstavovala, no stále ma to bavilo! Takže ak patríte , tak ako ja, do tejto mamutej generácie, určite si toto pokračovanie nemôžete nechať ujsť! :)

Trailer:






Videli ste už nejaký film z tejto mojej zbierky? Ako sa vám pozdával? 



Zdroj obrázkov: http://storage.cinemaware.eu/katalogy/images/5/e/5ea0e15c-1528-11e6-b909-9c8e9959be16.jpg
                         https://i.ytimg.com/vi/Aj7ty6sViiU/maxresdefault.jpg
                         https://www.expres.sk/wp-content/uploads/2016/07/doba_ladova.jpg

8 komentárov:

  1. Predtým, ako som ťa poznala si dokonale vystihla ^.^ ♥ Ja som knihu nečítala, no vážne uvažujem nad jej kúpou - a potom taktiež nad kúpou pokračovania, ktoré tiež vyzerá dobre :D Knihu som síce nečítala, ale vďaka prečítaniu anotácie spomínaného pokračovania som mala koniec filmu dosť dobre naspoilerovaný, ale aj tak sa mi fakt, fakt páčil :)
    Na Tarzana teda veľmi nie som, teda, ak nepočítam takú nejakú počítačovú hru, ktorú sme museli hrať ešte na 1-4 :D Neviem, celkovo sa nejako nepúšťam do tých filmových spracovaní rozprávok, i keď si myslím, že pri Beauty and the Beast spravím výnimku :)
    No a Dobu ľadovú si musíme doma pozrieť na Vianoce, hodlám z toho urobiť zvyk :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) ♥
      Vidíš, na to pokračovanie som úplne zabudla, vďaka za tip! :) :D
      Počítačovú hru ste hrali na 1-4??? Kámo, ja neviem, či som vôbec vtedy vedela, čo je počítač! :D :D :D :D ;) :D
      Pekný zvyk, dúfam, že ťa nesklame :):)

      Odstrániť
  2. Predtým ako som ťa poznala by som si chcela pozrieť aj keď viem ako to skončí a to som knihu ešte nečítala. Mama so sestrou ho už videli a plakali, a plakať budem aj ja, to som si istá, no chcem dať šancu aj knihe aj filmu :) Tarzana som minule začala pozerať, no nudil ma k smrti, takže som ho musela vypnúť, inak by som sa zbláznila :D No možno sa k nemu raz vrátim a hádam len ten začiatok bol taký strašný :) Joj Dobu ľadovú milujem, najmä jednotku (láska na celý život) a Dobu ľadovú tri: Úsvit dinosaurov :D Určite kuknem aj tú najnovšiu no kvalita klesá, ale tak, možno prekvapia :) Už teraz sa teším na pokračovanie tohto článku. Aj ja mám v pláne podobný, len sa neviem k nemu dokopať a tých filmov mám už na zozname vážne veľa :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joj, ja nemám rada spoiler v akejkoľvek podobe, lebo tým prichádzaš o isté čaro :/ :D Ale tak dúfam, že sa film aj tak bude páčiť :) :)
      Tarzan ťa nudil? No asi je pravda, že ten začiatok bol taký trošku nemastný-neslaný, ale myslím, aspoň z toho, čo mi ostalo v hlave, že potom to bolo fajn :) :) Ale tak, zase platí, že sto ľudí , sto chutí :)))
      Pokračovania sú vždy risk, lebo keď nasadíš vysoko latku, tak to sa potom ťažko doháňa ;) :D :)
      Aj ty?? No tak to sa zase ja teším, lebo mne teda už tie filmy dochádzajú ;) :D :D

      Odstrániť
  3. Predtým ako som ťa spoznala som si minule pozrela, ale keďže neznášam smutné filmy (alebo skôr tie hrozné nešťastné konce), tak som to pred koncom tak príhodne vypla :D :D :D
    Ale inak herci boli veľmi super aj príbeh sa mi páčil. Len tá téma nie. Neviem, na mňa je to asi príliš ťažká téma. Knihu by som určite nečítala.

    Tarzan ma nezaujal. Ale možno to bude aj preto, že sme sa s kamoškou furt hrali tú sprostú počítačovú hru a už nám z toho hrabalo. Marí sa mi, že sme sa nevedeli dostať ďalej cez jednu časť. :D :D
    Ach, Doba ľadová! to chcem vidieť aj ja, určite to bude paráda.
    Inak ja som ešte zvedavá aj na komédiu Bad Moms, dúfam, že to bude nejaká vtipná komédia a nie kravina. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi príhodne si to vypla, to máš pravdu :D :D
      No ja som počítačové hry nehrala vôbec a o Tarzanovi vedela máločo, takže možno preto sa mi celkom páčil. Ale čo sa týka počítačových hier, tak u mňa to vždy zlyhalo v momente, keď som sa dostala do levelu, ktorý som nevedela prejsť ani po pol hodine, to bola taká moja hranica, čiže veľkú trpezlivosť som s nimi naozaj nemala :D ;)
      Ja som o tej komédií už počula, ale nevidela som ju zatiaľ, takže keď sa ti ju podarí pozrieť, daj vedieť, či sa oplatí ;)

      Odstrániť
  4. TW si už inak dopozerala? :D Blíži sa posledná séria a ten trailer mi nedá spávať :D
    Alebo keď sa budeš nudiť, kukni aj na Stranger Things, je to seriál, ale má len osem dielov a skôr je to osemhodinový film. Ale má brutálne hodnotenie, behom týždňa od premiéry sa vyšvihol dobre vysoko aj na csfd a tam niekedy sú vysoko hodnotené také filmy, čo ma nebavia, ale pri tomto sa vôbec nečudujem. Bolo to veľmi brutálne a čo je najlepšie, spravili to pre všetky generácie. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hah, čakala som , kedy ma na to upozorníš :D A odpoveď je nie, ešte zatiaľ som sa k nemu nedostala, ale mám ho v pláne, akurát neviem, pri akej časti som skončila :D :D ale to nič, to sa doladí ;)
      O Stranger Things som už čo to počula, tuším Alfie to pozeral a nejako som sa dostala k traileru, ale bála som sa, aby to zase nebolo až príliš scary, lebo na to ja už nie som :D Ale keď sa nájde čas, dopracujem sa snáď aj k nemu, diky za tip ;)

      Odstrániť