štvrtok 21. júla 2016

Obľúbené myšlienky #2

Dnes vám prinášam pokračovanie mojej novej rubriky s názvom Obľúbené myšlienky. Stále síce čítam, avšak, aj keď je leto, nie je to tak veľa, ako som dúfala a trvá mi to podstatne dlho, takže momentálne skôr chodím von a pozerám nejaký ten seriál ako čítam knihu ;) Zaujímalo by ma, či som v tom sama, alebo sa nás takých nájde viac, kľudne sa v komentároch rozpíšte :)))


Šťastná sedmička- H.G.Sloan

" Každý človek má mnoho súčastí, ktoré z neho zakaždým vytvárajú jedinečné stvorenie. Všetci sme nedokonalý genetický guľáš." ( str. 20)

"Schopnosť držať jazyk za zubami je zvyčajne znakom inteligencie." ( str. 124) 

" Ak sa staráte o iných, vaše vlastné trápenie prestane byť stredobodom pozornosti." ( str. 320)  






Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad- Jennifer E. Smith

" Láska je najzvláštnejšia, najnelogickejšia vec na svete." ( str. 146)



Analfabetka, ktorá vedela počítať- Jonas Jonasson

" Ak sa zdá, že ten, komu sa prihováraš, ťa nepočúva, buď trpezlivý. Možno má jednoducho v uchu chĺpok. - Macko Pu" ( str. 213)  




Dám ti aj slnko- Jandy Nelson

"-Mám z teba zimomriavky-
- A ja z teba globálne otepľovanie.-" ( str. 190) 


"Láska buduje aj rúca. Rovnakým dielom spôsobuje radosť a láme srdcia." ( str. 337) 

"- Možno sa človek skladá z viacerých ľudí. Možno stále priberáme nových. - Vťahujeme ich do seba, robíme rozhodnutia, dobré aj zlé, všeličo zbabreme, ideme ďalej, strácame rozum, nachádzame rozum, rozpadáme sa, ľúbime, žialime, dospievame, unikáme pred svetom, vrháme sa do sveta, vytvárame veci a rozbíjame ich." ( str. 336) 




Všetky skvelé miesta- Jennifer Niven

"... tak si myslím toto: v aute mám mapu, doslova čaká, kedy ju využijeme, a myslím si, že existujú miesta, ktoré si zaslúžia našu pozornosť. Možno ich niekto iný nikdy nenavštívi alebo neocení, alebo si nenájde  čas len pomyslieť na to, že by mohli byť dôležité, ale možno aj tie najnenápadnejšie miesta niečo znamenajú. A ak nie, tak môžu znamenať niečo pre nás. A prinajmenšom, pokým neodídeme, vieme, že ich uvidíme. No tak. Poďme. Nech to stojí za to. Zostúpme z tej rímsy." ( str. 42) 

" Naučil som sa, že na tomto svete sú aj dobré veci, ak ich dosť úpenlivo hľadáš. Naučil som sa, že nie každý ma musí sklamať, vrátane mňa, a že aj kopček, ktorý je tristoosemdesiattri metrov nad morom, sa môže zdať vyšší ako zvonica, ak na ňom stojíte s tou správnou osobou." ( str. 98) 





Zdroje obrázkov: https://leadershipcafedotorg.files.wordpress.com/2013/01/j0433193.jpg
                        https://secure.static.tumblr.com/ba92eaacf0975edb23558d311454c752/rpcialq/NWcn5b2zk/tumblr_static_tumblr_static_78bc87soqdk4g8kg844wsg80c_640.jpg
                        https://static.posters.cz/image/750/plagaty/macko-pu-sam-i1388.jpg
                        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a2/Watling's_Blue_Hole_San_Salvador_Island,_Bahamas.jpg                   

4 komentáre:

  1. Toto leto mám pocit, že nerobím nič iné, len pozerám seriály :D Furt, keď by som mala byť nejako produktívna, tak ma to strhne a je po mojej produktivite :D Ale čítanie naozaj záleží na knihe, ktorú čítam, minule som prečítala dve knihy za týždeň, teraz mi čítanie jednej bude trvať podstatne dlhšie, lebo ma až tak nebaví :)
    Myšlienky krásne ^.^ Dám ti aj slnko ♥♥♥ Len mám pocit, že sa ti Všetky skvelé miesta trochu pomiešali s Vymyslela som si ťa - citáty sú z Miest, ale autorka by potom mala byť Jennifer Niven a mám pocit, že aj obrázok je z Vymyslela som si ťa :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, videá na youtube však u mňa ešte prevyšujú aj seriály ! :D :D Stráviť hodiny čumením na tú obrazovku nie je pre mňa žiaden problém :D ;)
      ! :( Vďaka za upozornenie, v poslednom čase píšem resp. editujem články neskoro večer a popritom robím ešte sto iných vecí a dopadne to takto :( :(

      Odstrániť
  2. Ja práve naopak, tento mesiac držím v ruke už štvrtú knihu v poradí čo som naozaj rada, lebo počas školského roka mi veľa času neostáva. A to už ani nehovorím o tom, že ma tentokrát bude čakať okrem iného aj bakalárska práca (dvíha sa mi žalúdok, keď si na to spomeniem). Takže mojim cieľom je 100 strán na deň a ak by sa mi to darilo úplne každý, verím že by tých kníh bolo ešte viac. :D No samozrejme, ani ja nemôžem odolať seriálom, práve mám rozpozeraného Flasha a potom sa chystám na Mr. Robot. No a keďže ty si taký milovník, naozaj by ma potešilo aj nejaké odporúčanie od Teba (pravdepodobne si o tom písala článok, tak si to pôjdem vyhľadať :D).
    No a k týmto myšlienkam. Počas čítania si samozrejme taktiež vyznačujem najkrajšie pasáže, dokonca jeden článok na blogu mám zameraný presne na toto, lenže ja cibuľak som na to úplne zabudla a prednedávnom, keď som si robila poriadky pri knihách, všetky papieriky som povyberala! Ach jaj... No nič. Určite sa ešte niečo nazbiera. :D Zatiaľ si treba užívať leta a konečne pekného počasia. ;D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach, tak ty si potom mojou inšpiráciou! :D :) Fúú, bakalárska práca je u mňa ešte ďaleko, ale verím, že ty to dáš ;) 100 strán za deň prečítam, len ak mám veeeeľmi dobrý deň :D moje čísla sa pohybujú okolo 50,60 strán. Flash je super a mne sa páčil aj Mr. Robot akurát, že táto druhá séria ma zatiaľ veľmi nechytila, tak uvidím, či ešte nevynovím ten môj článok o seriáloch :D ;)
      Chudinka, to ma mrzí, ale určite na to už teraz nezabudneš ;) :)
      Presne tak! Zase sa vracia teplo, tak snáď sa udrží v tej správnej miere! ♥

      Odstrániť