nedeľa 26. júna 2016

Praha 2. časť - Vyšehrad

 Dnes som tu s trochu kratším článkom o mojej návšteve Vyšehradu. Priznám sa vám, že predtým ako som Prahu navštívila po tretí krát, som o ňom nepočula a keby nebolo mojich príbuzných nikdy by som sa naň nedostala, čo by bola veľká škoda, lebo to je pamiatka, ktorej návštevu rozhodne neľutujem. 


Pri mojej tretej návšteve Prahy som mala snáď ešte lepšie počasie ako minule. Opäť som svoju púť začala prechádzkou do Valdštenjskej záhrady, o ktorej si viac môžete prečítať TU, a potom som sa zo Staromestského námestia vybrala metrom ( myslím, že to bolo to žlté, teda C) na prestupnú stanicu Mústek,  kde som prestúpila na červené metro (A) , ktoré ma doviedlo priamo na zastávku Vyšehrad, a práve ten som sa chystala navštíviť. Počula som totižto, že je z neho krásny výhľad na celú Prahu a nachádza sa tu aj menej ľudí, čo mi vyhovovalo. Zo stanice metra vás na Vyšehrad dovedie ( opäť! ) veľké množstvo tabúľ, takže by ste sa naozaj nemali stratiť! :)




Tento most som si odfotila už asi stokrát, ale keď on je tak fotogenickýýýýý! :D :D


... a opäť pohľad na Karlov most ;)






Naozaj musím uznať, že tento pohľad už celkom naplnil moje očakávania a tá Praha sa mi zapáčila :)))







Táto časť celého Vyšehradu sa mi páčila úplne najviac ♥♥♥ Kostol Sv. Petra a Pavla bol pre mňa jednou z najkrajších pamiatok, aké som doposiaľ v Prahe videla :)





Vedľa kostola sa nachádza aj národný cintorín pre pochovávanie významných českých osobností z kultúrneho či spoločenského života, akými boli napríklad  Božena Němcová alebo Karl Purkyně. Jeho centrum je Slavín, ktorý som však, bohužiaľ, pri svojej obhliadke nevidela, ale mám ho v pláne raz navštíviť.




Na prehliadku celej národnej pamiatky s názvom Vyšehrad si je potrebné vyčleniť aspoň takú hodinku, aby ste si tú Prahu mohli poobzerať zo všetkých strán. Je to miesto, kde nie je veľa ľudí, väčšina si leží na tráve, opaľuje sa alebo si niečo číta. Nájdete tu aj páriky, či osamelých jedincov, ktorí si len tak prišli posedieť od toho ruchu veľkomesta. Bolo to prvé miesto, kde som bola na viac ako 5 minúť úplne sama a mohla som sa kochať nádherným výhľadom.  Je to aký malý "únik" , ktorý sa mi strašne páčil, lebo som si až v tej chvíli uvedomila, kde sa to vlastne nachádzam a určite by som toto miesto rada navštívila opäť :)

Ak sa chcete dozvedieť o Vyšehrade viac, klik TU.

Vaša Andy♥

4 komentáre:

  1. No tak tam je fakt krásne! ♥♥♥ Pekné fotky aj článok ^.^

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ó, tam je krásne ^.^ A ten kostol sv. Petra a Pavla je skutočne prenádherný...a ten Karlov most! No, čo ti poviem, Praha je nádherná :D Teraz mám aspoň nový tip na výlet, ďakujem ;))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, Praha je fajn :) :) ♥ Ale nie je záč, určite som zvedavá na tvoj výlet! :) :) ♥

      Odstrániť