sobota 24. októbra 2015

Dejepisná exkurzia!

Tento upršaný október vo mne prebúdza tie hnusné pochmúrne nálady , ktoré sa snažím odohnať rôznorodou aktivitou. Píšem rôznorodou, pretože mám problém vydržať pri jednej činnosti dlhšie ako pol hodiny ( bohužiaľ, pri učení sa tomu nevyhnem! ) . Chvalabohu mi to väčšinou pomôže, takže som momentálne celkom spokojný človek ;)
A čo som v poslednej dobe robila?


Tak v podstate som sa učila, aj keď nemám ten pocit, že sa niečo učím :D Učím sa asi viac, ale už sa venujem len tým veciam, ktoré ma bavia, čiže angličtine, a ostatné zvyčajne odsúvam nabok. Pokiaľ dokážem dostať v mojich očiach dobrú známku, nijako sa týmito predmetmi netrápim.
Asi v auguste som spozorovala, že väčšina blogerov má čítaciu krízu, ktorá bola vo väčšine prípadov spôsobená nadmernými horúčavami a ja som sa čudovala, ako sa im to môže stať. No... a teraz mám túto čítaciu krízu ja. I keď to nie je kvôli horúčavám, preto, že sa mi nechce alebo čítam nezáživnú knihu! Je to z už stokrát omieľaného dôvodu- niet dosť času. Buď sa učím, pozerám videá alebo sa zase učím, takže z knihy prečítam tak 20 strán denne, aj to je úspech!
Aby som však vyzdvihla aj tie pekné veci, ktoré sa mi v poslednej dobe dejú, tak pred pár týždňami som bola na premiére Marťana s partiou kamošov a poviem vám, film stál za to. Nielen skvelým hereckým výkonom Matta Damona ale aj krásnymi scenériami. :)

V škole sme na počesť Európskeho dňa jazykov mali všetci štvrtáci nosiť takto prilepenú vlajku druhého jazyka, ktorý sa učíme, čo je v mojom prípade španielčina. Bolo to fajn gesto, ale "prinútiť" 150 štvrtákov aby si sa seba niečo nalepili je ťažšie ako sa zdá! :D
Asi dva týždne dozadu som sa zase zúčastnila na svadbe. Čo považujem za svoj najväčší úspech, na druhý deň mi nebolo zle z pažravosti, ako tomu bolo pred rokom, takže na túto svadbu môžem spomínať len v dobrom!

A keďže som maturantka ( to teda znie hrozivo!!!!) už prebehlo aj fotenie na oznamká, ktoré viedla moja milovaná Lenka. Bola to fakt sranda a fotky sa mi veľmi páčia! Odviedla si dobrú prácu, Jeja :))) Ak chcete vidieť naše vyškerené ksichty, kliknite TU.

Pre istým časom som vám spomínala, že sa chystám na jeden výlet, ktorý sa však, bohužiaľ, zrušil, pretože sa medzi nami štvrtákmi nenašlo dosť ochotných duší, čo ma dosť sklamalo, lebo chodiť na výlety naozaj zbožňujem. V jeden obyčajný deň nám však triedny oznámil, že na výlet sa nakoniec pôjde, no budeme tam len jeden deň nie dva, ako sme pôvodne plánovali. Dosť ma to potešilo a hneď sme so spolužiačkou súhlasili. Dokopy nás tam všetkých žiakov, ktorí boli pospájaní z rôznych tretiackych a štvrtáckych tried, bolo 18 + náš triedny a sprievodca. Cestovali sme mikrobusom, ktorý asi nebol najpohodlnejší ( min. pre tých, čo sedeli vzadu a často skákali ako na kolotoči), no panovala v ňom celkom fajn atmosféra, aj keď vonku bolo dosť sychravé a upršané počasie. Počas našej cesty sme navštívili cintoríny u nás ( na ktorých obnove sa osobne podieľal môj triedny :)) no aj tie v Poľsku, ktoré sa mi tiež veľmi páčili. Nezabudli sme navštíviť ani Bardejov či dedinku Zborov, keďže sme boli na takej dejepisnej exkurzii :)) V Poľsku sme navštívili mesto Gorlice, ktoré sa mi dosť páčilo aj keď na Krakov nemá nič :)) Na ceste späť sme sa ešte zastavili v Bardejovských kúpeľoch, ktoré sú mimochodom nádherné, a už sme fujazdili domov. Výlet sa mi páčil, každá takáto nenásilná forma učenia o histórií sa u mňa počíta,a ak nám bolo dopriate aj počasie, ktoré ešte viac umocňovalo vojnovú atmosféru, doslova som sa cítila ako na bojisku.!





Táto kaviareň, ktorú sme našli asi ako jedinú otvorenú o 9:00 v Bardejove, bola strašne krásna. Tie dvere v pozadí sa otvárali samé a vedľa je časť vitrínky , v ktorej boli fakt super knihy :))




















Zdroj 1.obrázka: http://www.dcrainmaker.com/images/2015/02/WeekInReview_thumb_thumb.jpg

2 komentáre:

  1. Nech sa tá blbá škola nehnevá (teda, nech sa aj hnevá, pre mňa-za mňa :D), ale zaberať toľko času? To je na nervy normálne, NIČ nestíham :D Teda, dobre no, stíham tráviť na internete pomerne veľa času, oveľa viac, ako by som mala, ale tak, to skôr skrátim čas učenia jak sa zbavím závislosti :D
    Ja TAAAAAAAKTO veľmi chcem ísť do Bardejova! Už som tam raz bola, ale to som bola ešte na prvom stupni, ale teraz tam už fakt chcem ísť, lebo to námestie, no proste *.*
    Ja nie som veľký výletník, ale som rada, že ty si sa výletne vyžila ^.^
    A piatok v meste s pánom Marťanom bol super!
    Inak, keď ti do týždňa nepribudne odo mňa komentár ku Kráľovnej Tearlingu, ta do mňa kopni, že som zabudla, ta nech to napravím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jop, presne, nech sa aj hnevá! :D Je to na nič!
      Ja som tam nebola nikdy, preto som bola veľmi milo prekvapená, či už tým námestím alebo tou skvelou kaviarňou :)) Presne takýto štýl milujem, čo sa mi však páčilo ešte viac, boli Bardejovské kúpele...keď som sa tadiaľ prechádzala, doslova som sa cítila ako v nejakej rozprávke :)))
      Ďakujeeem! A áno, bol, musíme zopakovať! :)
      Čosi, ja nekopem :D Len v najnutnejších prípadoch :D ...sebaobrana a tak ;)

      Odstrániť