nedeľa 20. marca 2016

My weeks in pictures #6 - Čo je nové?

Po dlhšej odmlke vás s radosťou vítam pri novom článku!

Až teraz si uvedomujem, ako mi toto ťukanie do klávesnice chýbalo. Je neuveriteľné, že po štyroch dlhých rokoch, ktoré ubehli rýchlejšie ako sekunda, som sa aj ja pripojila k hŕstke ľudí, ktorí v tento týždeň maturovali. Vždy som vedela, že čas beží rýchlo, ale v túto chvíľu si uvedomujem, že to je megaextrarýchlo a akosi sa s tým nedokážem zmieriť.



Ešte skôr ako sa vrhnem na opis môjho maturitného týždňa, však musím spomenúť stretnutie s mojou "telepatickou sestrou" aka Petroskou z blogu Amazing World of Books . Naše plánované stretnutie , ktoré sa malo uskutočniť ešte cez vianočné prázdniny sa, bohužiaľ, muselo zrušiť, preto sme si to vynahradili a stretli sa cez tie jarné.
K samotnému stretnutiu môžem povedať len toľko, že niekedy stretnete zaujímavých a pozitívnych ľudí, s ktorými si sadnete, na tých najnepravdepodobnejších miestach a aj prostredníctvom internetu ;)))


Po dlhých týždňoch učenia ( zase , brala som to všetko s mierou :D ;) ) sme sa v utorok konečne dočkali dňa, ktorý má, podľa všetkého, zmerať naše vedomosti nadobudnuté počas stredoškolských dní. Maturita zo slovenčiny bola, podľa môjho úsudku, skôr ťažšia, ale podľa priebežných výsledkov som ju napísala dobre. Nemôžem povedať, že by bola nejaká extra hrozná, len sa mi skôr zdá, že tam, opäť, bolo viac úloh, ktoré overovali skôr našu logiku a čítanie s porozumením ako učivo zo slovenčiny, preto chápem rozhorčenie mnohých mojich kolegov, maturantov.
Počítala som, že angličtina bude horšia, no asi som ju trošičku podcenila, pretože buď mne v stredu vyplo myslenie, alebo to posledné cvičenie, v ktorom ste si mali vymýšľať slová, bolo fakt dosť od veci. :(
Nech je to už ako chce, ten pocit, keď to už z polovice máte za sebou, je naozaj divný, ale na druhej strane, dosť uvoľňujúci.  Z čoho som bola trošku prekvapená bol fakt, že som nestresovala. Isté tráviace ťažkosti sa vyskytli, ale tie sú spôsobené skôr miernym nedeľňajším obžerstvom ako maturitným stresom, takže som na seba v tomto ohľade naozaj hrdá. Patrím totižto k ľuďom, ktorí tie stresové situácie znášajú trošičku horšie. Zvyčajne sa to prejaví trasom rúk alebo zvýšeným tepom, čoho som sa obávala aj teraz, no asi som sa dobre pripravila, pretože nič podobné sa nestalo. Bola som vyrovnaná so svojou situáciou a príjemne vzrušená z niečoho nového. Dovolím si tvrdiť, že mi dosť pomáhal aj fakt, že sme so spolužiakmi boli všetci na jednej lodi a nikto z nás viditeľne nestresoval.

Vo štvrtok sme mali voľno ( tí, čo nematurovali z matematiky ;) ), ktoré som strávila pri zubárke ( -_- ) a piatok som zase strávila na kamarátovej narodeninovej oslave, kde som si konečne pozrela aj Deadpoola! :D Je to vtipálek, to sa musí uznať :D :D :))




Čo ma v poslednej dobe ešte fakt strašne potešilo bola výhra u Mony :))) Vždy som tušila, že to dievča má talent, ale tie záložky predčili všetky moje očakávania! (aj keď tvrdí, že ona má na nich len maličkú zásluhu ;)) ♥













Chýba tu ešte môj najväčší darček, s tým mám však trošku iné plány, preto ho tu zatiaľ nezverejním ;)))


No a v neposlednom rade ma opäť raz upokojuje jedna z mojich inšpirácií ( ešte nikdy ma nesklamala ♥) :))




 Ako trávite tieto týždne? Aj vy sa tak tešíte na jar plnú slnka ? :)


Zdroje obrázkov:http://33.media.tumblr.com/55bf3859c8a0cde7a15a31eb8d4c3bdb/tumblr_mwuqbjJ7y41rxpffao1_500.gif
                       https://media.giphy.com/media/uuKBxNjI2Liyk/giphy.gif

8 komentárov:

  1. Juuuuj Andrejkaaa :3 ..uvidime kedy sa nam podari znova! :D
    A preeesne sedi tvoj opis maturity :D tiež som bola v pohode, lebo boli v pohode všetci :D navonok minimalne :D a trochu som sa tešila :D aspoň na slovenčinu určite :D a mam skvelych spolužiakov :D takže si to ani neviem predstaviť lepšie :D aj keď slovenčina mohla dopadnuť lepšie :/ nevadi no :D ...ach, kiežby už bola plnohodnotna jar :/ chyba mi slnko a aspoň trochu teola :D už chcem nosuť tenisky a mikinu" a žuvot bude hneď o niečo krajši :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak snáď to bude skoro! :D :)))
      A to sme sa 4 roky strachovali ako vlastne tú maturu prežijeme :D :D A nakoniec to vôbec nebolo také zlé ;) To si asi vždy povieme, že to mohlo dopadnúť lepšie, ale čo už, snažili sme sa ;) :D
      Tenisky, tričko, mikina ♥ najviac top! :D :)))))

      Odstrániť
  2. Ja som pred dvoma týždňami prvýkrát stretla dve kamarátky, s ktorými som si už dlho písala, a bolo to úplne akoby sme sa roky poznali a stretávali sa každý týždeň ^.^ Proste, niekedy v skutočnosti môžeš poznať aj sto ľudí, ale s nikým si poriadne nesadneš, a potom na internete nájdeš priateľov na celý život ♥
    Dúfam, že matura dopadne nad akékoľvek očakávania a pocity :)
    Och, Deadpool. Chcem si ho pozrieť (zase... a potom ešte raz by som si ho pozrela... a potom ešte aspoň dvakrát).
    Záložky krásne, Mony je šikovná ^.^ A áno, jar plnú slnka, prosím!
    (Jooj, ja tak rada čítam tieto tvoje články!)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak, tak, to je tá výhodnejšia stránka internetu :D :))
      No, nad očakávania asi nedopadne, ale ja budem spokojná s akýmkoľvek výsledkom ;) :D
      Vtipné to bolo, že? :D :D :)
      Mony je veeeľká šikuľka! :3 ♥
      Jéééj, to som rada ♥

      Odstrániť
  3. Tak prvá fáza dospelosti z krku? Gratulujem :) Kedy máte ústne? A z čoho vlastne maturuješ? Záložky od Mony sú naozaj božie, obdivujem ľudí, čo sa dokážu takto vyhrať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, úspešne hlásim, že som ju prežila v zdraví! :D :)
      Ústne máme až posledný májový týždeň ( to sa ešte možno niečo naučím :D :D )A maturujem z geografie a občianky :)
      Úplne s tebou súhlasím, ja by som na to nemala trpezlivosť ;)

      Odstrániť
  4. Ale veď ani nemám :D Ako vravím, sovičku spravila mamina, takže sa ňou chváliť nemôžem, no dúfam, že raz budem môcť...už trénujem háčkovanie :D Ale aspoňže tie "papierové" som naozaj robila ja, no nie sú žeby extra výnimočné ;)) No potešila si ma, presne ako aj v e-maily ^.^
    Aj moja sestra maturovala a tiež vravela, že stres ani necítila a čudovala sa, prečo z toho všetci robia takú vedu :D Takže to máte za sebou...ešte ústne a olala...ďalšia kapitola života za dverami.
    Inak Deadpoola si chcem pozrieť aj ja, no trochu mám obavy, že ma sklame...myslím však, že ho budem musieť pozrieť s nadhľadom a nebrať všetko tak vážne :D No, som zvedavá...teraz ma však čaká film Švadlena (The Dressmaker)...vyzerá to super :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sú naozaj super, Mony :)))))
      Takže v tom nie sme sami? Dobre vedieť :D Myslím si, že to zase rýchlo utečie a budeme musieť žiť ako vieme ;) :/
      Odporúčam nemať vysoké nároky :D Skôr ho brať ako pobavenie, lebo vtipný je :))
      O tom filme som ešte nepočula, tak vďaka za tip :))

      Odstrániť