piatok 20. novembra 2015

Potulky Trnavou

Krásny aj keď upršaný a hnusne zamračený deň vám želám!

Väčšina z vás je iste v škole a usilovne rozmýšľa nad ťažkým príkladom z matiky či len znudene pozerá do tej našej obľúbenej bielej steny. Ja si pekne sedím doma a píšem tento článok. Pýtate sa prečo? Tak odpoveď je veľmi jednoduchá: naša škola má narodeniny! ( zaželajte jej v duchu, všetko najlepšie, poteší sa! :D ) Včera som sa preto učila len jednu hodinu a po nej sme mali slávnostnú akadémiu , no a dnes má väčšina riaditeľské voľno ( i keď je tu pár takých, ktorí sa do tej školy museli pekne vychystať aj dnes, že ? :D)
Ak ste čítali posledný článok viete, že som sa v nedeľu vybrala na výlet. Jeden bývalý žiak našej školy nás pozval na exkurziu Trnavy spojenú s obhliadkou vysokej školy, konkrétne Fakulty sociálnych vied na univerzite Cyrila a Metoda. Nad touto školou som nepremýšľala ako nad tou, na ktorú by som chcela ísť, no keďže milujem akýkoľvek výlet, rozhodla som sa naň ísť ( bol aj tak skoro zadarmo :D).




Cestovali sme nočným vlakom ( cca 7 a pol hodín) a tá cesta bola...v celku zaujímavá. Nemyslím si, že sme boli na konci vagóna, no ten neskutočný škripot , ktorý sa v našom kupé ozýval po celú noc mi trhal uši. To už nehovorím o našom spolucestujúcom, ktorý si pekne pochrapkával.
Do Trnavy sme dorazili asi okolo pol 6 ráno a hneď sme sa vybrali do školy, kde nám pustili film, zatiaľ čo sme čakali na dekana.
Po jeho prezentácií nasledovala jedna žena, ktorá nám pripravila prednášku s názvom " Politická komunikácia v praxi", ktorá bola celkom zaujímavá a po nej sme sa vybrali na obed. O 14:00 sme už vstupovali na štadión antona malatinského , ktorý bol pre nás všetkých veľkou atrakciou ( alebo nie? :D).
Musím povedať, že rozhodne nie som veľkým fanúšikom futbalu, no vidieť naživo nielen priestory, v ktorých sa konajú všetky dôležité meetingy či samotnú hraciu plochu, ale aj prezliekajúcich sa hráčov mužstva Spartak Trnava stálo za to! :D
Večer sme už zakončili nákupmi a len takým potulovaním po reštauráciách.
Bola som nesmierne unavená, no výlet nebol až tak zlý, keď si odmyslím neustále čakanie či až priveľkú kopu reštaurácií,  ktorých sme museli zabíjať čas ;)
Trnava sa mi ako mesto naozaj páči, hlavne ten kontrast starších a novších prvkov, ktorý ma spočiatku rušil , no postupne som si naň zvykla a teraz ho beriem ako výhodu ;)































Ako sa vám páči Trnava? Už ste ju niekedy navštívili?


Zdroj 1. obrázku : http://meteoinfo.sk/userimg/64c9990f0d65c9c52f451edfbc7bef15/0e4d8450f4995237e02c9d4fb25c835f/trnava.jpg

2 komentáre:

  1. V Trnave som nikdy nebola, ale z fotiek vyzerá naozaj pekne :) Škoda, že je tak sakra ďaleko :D Najďalej som išla vlakom do Košíc, vôbec si neviem predstaviť takúto dlhú cestu, či už cez deň alebo v noci :D Neviem, na akú vysokú chcem ísť, ale dúfam, že bude v Košiciach :D
    Pekné fotky :) A áno, je tu pár takých, ktorí oslavovali dnes spolu so školou a vyzerali pri tom úplne super :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja už som aj do Bratislavy išla vlakom a zvládla som to :D ale bolo to cez deň ;)
      Košice sú super, tie ti schvaľujem :) Nech ti to vyjde :)
      Aký narcis sa ozval! :D Ale nepochybujem o tom ;)

      Odstrániť