štvrtok 5. novembra 2015

A je tu opäť čas na GIVEAWAY! :)

Áno, čítate správne. Po viac ako 8 mesiacoch ste sa aj u mňa dočkali nejakej giveaway, čo považujem za veľký úspech, pretože ju plánujem už od leta, ale nakopilo sa mi pár komplikácií, ktoré dosť oddialili jej začiatok, za čo ma prosím ospravedlňte ;)




Keď tak rozmýšľam nad tým, akú úlohu si pre vás vymyslím, nenapadá ma nič kreatívne. ( ako vždy, že Andy?) Asi fakt nie som ten typ, takže bude mať táto súťaž veľmi jednoduché pravidlá. Predsa len, za rok som dosiahla v počte čitateľov číslo 43, čo je pre niekoho málo, no pre mňa to znamená niečo viac a každého jedného človeka si nesmierne vážim. Všetky komentáre a zhliadnutia mi zdvihnú náladu, a preto sa vám chcem nejako odmeniť, bez toho, aby ste pre to museli robiť nejakú namáhavú úlohu. Veď už len to, že čítate môj blog je podľa mňa dosť namáhavá úloha, že? :D

Pravidlá budú teda takéto:

1. Sledovať môj blog cez GFC a do komentára napísať, pod akým menom ma sledujete ( + pripojte email , na ktorý vás môžem  v prípade výhry kontaktovať).
2. Do komentára napíšte, o akú cenu máte záujem a následne sa uskutočnia 2 žrebovania. Jedno pre výhercu 1. ceny , druhé pre výhercu 2. ceny. Môžete sa zapojiť len do jedného žrebovania ;) 
3. Odpovedzte na otázku: Aký článok , ktorý som doposiaľ napísala, vás zaujal najviac a prečo? A ktorý vás naopak nudil? 


EXTRA VSTUP: Akú najlepšiu knihu ste v tomto roku čítali? ( chcem sa nechať inšpirovať :D)

Súťaž trvá od 5.11. - 1.12. a môžu sa jej zúčastniť len čitatelia so slovenskou doručovacou adresou.Výhercov vyberiem buď losovaním alebo cez random.org ;) 

1. cena je táto historická kniha, ktorá je ladená do obdobia okolo roku 1800  a zaujme skôr milovníkov historických románov :) + 2 záložky a 1 nálepka

Portugalský korunný princ známy pod menom dom Pedro, ktorý sa ako dvadsaťtriročný stal brazílskym cisárom, ovplyvnil svojím životom dejiny dvoch kontinentov. Bol nevyrovnaný a rozporuplný, ženy boli preňho záchranou i zatratením. Zatiaľ čo jeho manželka, cnostná Leopoldina Habsburská, ho priviedla na vrchol, jeho milenka, temperamentná Domitila de Castro ho stiahla až na samé dno. Keď sa obrovská Brazília zmenšila a moc ho prestala zaujímať, stavil svoj život na to, čo pokladal za správne. A stal sa slávnym.
Na pozadí bujnej tropickej prírody Javier Moro so zanietením pre detail opisuje obrovskú epopeju zrodu najväčšieho štátu Južnej Ameriky.

Tento román získal Cenu vydavateľstva Planeta za rok 2011. Udelila mu ju porota v tomto zložení: Alberto Blecua, Ángeles Caso, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadasová, Carlos Pujol a Rosa Regasová.(ZDROJ)








2. cena je skôr oddychovka, ktorá mi spríjemňovala pred  rokom toto jesenné obdobie a taktiež rovnaké 2 záložky s nálepkou  ;) 

Hadley má sedemnásť rokov. Chýbali jej len štyri minúty, aby stihla lietadlo do Londýna. Mala ísť na sobáš svojho otca so ženou, ktorú ešte nespoznala, no už ju nenávidí. Keď na letisku v New Yorku čaká na najbližšie lietadlo, stretne Oliviera, ktorý študuje v Spojených štátoch. Zapáči sa jej, až veľmi, no keď prídu v Londýne na colnicu, každý sa poberie svojou cestou. Cesty osudu sú však nevyspytateľné. Román Jennifer E. Smithovej zachytáva iba dvadsaťštyrihodinový úsek zo života tínedžerky Hadley, na konci ktorého sa znovu potvrdí stará dobrá pravda, že láska býva často hneď za rohom a prichádza vo chvíli, keď ju človek najmenej očakáva. Autorka však nepodáva banálny príbeh o dievčati zmietanom pochybnosťami o sebe samej a o svojom vzťahu k nečakane rozpadnutému manželstvu rodičov, naopak, je to príbeh o magickej sile osudu a schopnosti človeka prijať nepredvídateľný chod vecí tohto sveta, či už ide o dramatickú stratu ilúzii, alebo o nečakané citové prebudenie. Autorka prejavuje hlboké pochopenie pre citový zmätok dospievajúceho dievčaťa, ktoré napokon dokáže otvoriť srdce nielen svojej prvej veľkej láske, ale prijať doň znovu aj zavrhnutého otca. (ZDROJ)











Krásny zvyšok týždňa prajem všetkým :)
Vaša Andy♥

Zdroj 1. obrázku: http://freebiessamplesdeals.com/wp-content/uploads/2012/03/TImeForAnotherGiveawayPic.jpg

3 komentáre:

  1. 1. GFC: Julka Ďurčeková
    Email: julka.durcekova@gmail.com
    2. cena :)
    3. Najlepším článkom bola podľa mňa recenzia na knihu Dám ti aj slnko. Veľmi sa mi však páčila aj knižná kombinatorika. :) Pri tvojich článkoch sa nikdy nenudím.
    + Prečítaj si Škola dobra a zla a sériu Arkádia (Kai Meyer). :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 1. Verím tomu, že sledujem pod menom "Mariam" :D A môj email je 19mariam97@gmail.com :)
    2. Mala by som záujem o druhú cenu, nejaká oddychovka sa zíjde :) I keď väčšinou sa tvárim, že nemám čas na oddych :D
    3. Mám vcelku krátku pamäť, ale tak v poslednej dobe ma najviac zaujala recenzia na knihu Dám ti aj slnko, ktorá bola krásne napísaná. Inak ma predtým vcelku zaujala aj recenzia na Mesto kostí a vidíš, ako to dopadlo :D Ale celkovo sa mi páčia články z tvojho života, s fotkami, prekonávaním strachu, s malými radosťami a tak O:) (Inak, mala si ma kopnúť, ešte furt som ti nenapísala komentár ku Kráľovnej Tearlingu... ale jedného dňa napíšem! :D) Nepamätám si, že by ma niektorý článok vyslovene nudil, ale je pravda, že nie všetky recenzie čítam (aspoň nie celé, len tak ich prebehnem očami a pozriem si obrázky :D).
    Hviezdičková/srdiečková/extra otázka: Ak nemám ignorovať fakt, že sa pýtaš na najlepšiu knihu, tak musím povedať, že Hobit alebo Cesta tam a späť od J.R.R. Tolkiena :) Keďže však klasicky niektoré pravidlá proste odignorujem, tak ti spravím krátky zoznam, nech máš z čoho vyberať to, čo sa ti v danej chvíli najviac bude chcieť :D Zo slovenských kníh by to bol Dobroslav Chrobák - Drak sa vracia (nevšímame si fakt, že to bola jedna z len štyroch kníh od slovenských autorov, ktorú som toho roku čítala :D). Z kníh od zahraničného autora asi Jo Nesbo - Polícia (vynechávam dve knihy, ktoré som mala požičané od teba :D). Z kníh v cudzom jazyku Pride and Prejudice od Jane Austen. A napokon z takej "duchovnej" literatúry Bez strachu od autora menom Max Lucado :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. 1. GFC (ktorý som objavila minulý týždeň) :) sledujem pod menom Zuzana Tomlyová, mail je zuzana.tomlyova@gmail.com
    2. zaujala ma kniha č.2, vyzerá zaujímavo , predtým som ju nejako nezaregistrovala, ale páči sa mi
    3. Som Toja čitateľka č.44 :) a verím, že budú pribúdať :) Keď som prechádzala Tvoj blog, zaujala ma recenzia na Pýchu a predsudok, pretože som si tiež nedávno kúpila túto knihu a teším sa keď sa do nej začítam. Taká klasika od famóznej spisovateľky, a presne sa teším na tie myšlienky, ktoré si človek opakuje dokola, aby si ich zapamätal. páčila sa mi aj recenzia na knihu Dám ti aj slnko, neviem sa rozhodnúť, či si túto knihu kúpiť alebo nie, lebo recenzie sú rôzne.Tiež som sa zastavila pri recenzii na film S láskou Rosie (dobre som si zapamätala?), no ale skrátka s čarovnou herečkou Lilly Colins, korú som si zamilovala v Snehulienke s J.Roberts. Musím ho určite vidieť, lebo takéto filmy ja môžem :) A ešte si určite prečítam viac recenzíí a článkov, ktoré pridáš. A želám Ti veľa čitateľov, nech Tvoj blog vydrží, čo najdlhšie.
    Moje tipy na knihu sú: Kristína Ježovičová-Soňa (nie je to žiadna sladká romanca, je to drsná realita, ale zaujímavá sonda do duše ženy, ktorá stratila všetko.
    páčila sa mi ešte aj kniha od Adriany Krištofíkovej-Hubertove ženy, s detektívnou zápletkou, tiež je taká zo života, číta sa ľahko.
    No a mojou srdcovkou z fantasy je sága Twillight :) neviem čo z tohto si čítala, lebo som ešte neprešla celý blog, ale snáď som Ti niečo poradila :) ahoj

    OdpovedaťOdstrániť