sobota 14. februára 2015

Movie Tips #2 - Love, Rosie

                                                                Love, Rosie


Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala (ZDROJ)




Love, Rosie je príbehom o tom, ako môžme žiť vedľa niekoho a neuvedomovať si, že je to niekto výnimočný a špeciálny.

Hlavnými postavami sú Rosie ( Lily Collins) a Alex ( Sam Claflin). Obaja sa poznajú už od plienok a sú , ako inak, najlepší kamaráti. Užívajú si svoj život stredoškolákov : párty, smiech, prvé lásky a pod. Osud však rozhodne o tom, že sa ich životné cesty musia rozdeliť. Alex odíde na univerzitu a Rosie musí kvôli okolnostiam zostať v rodnom meste.
No ako plynie ich život, obaja zisťujú, že robia veľa chýb a ich cesty sa akosi míňajú. Každý si žije svoj život niekde inde, no keď Alex príde na návštevu , všetko je znovu ako v dobe, keď boli deti.
Dopraje im osud život, ktorý si zaslúžia? Alebo skončia obaja zaseknutí v životoch, ktoré , jednoducho, nie sú pre nich?


Môj názor?
Myslím, že už väčšina z vás počula o tomto filme. Alebo ste aspoň zahliadli trailer, reklamu, či plagát. Ja tiež patrím k týmto šťastlivcom, a preto je samozrejmé, že mňa, romantickú dušu, tento film zaujal.  A včera som si povedala, že romantická komédia je presne to, čo si chcem pozrieť deň pred Valentínom. 

Na film ma nalákala hlavne Báška. Pridala k svojej recenzií aj jedno špeciálne video, s  Lilly Collins a Samom Claflinom, kvôli ktorému si ma  obaja títo herci hneď získali. Lily svojou prirodzenosťou a eleganciou a Sam svojím šarmom. Ak si ho niekto chcete pozrieť, tak si ho môžte pozrieť TU

Celkový námet filmu je o priateľstve medzi mužom a ženou, a o tom sa už porozprávalo všeličo. Mohlo by sa vám teda zdať, že tento film nebude ničím výnimočný a zase to bude len ďalšia romantická komédia, no nie je tomu celkom tak. 

Alex a Rosie sú dlhoročnými kamarátmi, no obaja pôsobili dojmom, že by možno aj radi skúsili niečo viac, no ani jeden z nich nenabral odvahu, aby to tomu druhému povedal. Obaja sa preto rozhodli získať si iných partnerov na  školský ples a toto rozhodnutie bolo, podľa mňa, dosť zúfalé, pretože nedopadlo veľmi dobre. 

Keď sa človek naštve, robí častokrát hlúposti a z nich zvyčajne nevzíde nič nové. Rosie má s Alexom plán, že spolu odídu na vysokú, no Rosie nečakane otehotnie a všetko sa zrazu zmení. 

Celý film som mala dojem, že obaja sa naháňajú, no zakaždým sa minú. Keď už to konečne vyzeralo, že by ich vzťah mohol byť na inej úrovni, vzdialili sa od seba ešte viac. 
Taktiež sa mi zdalo, že obaja sú príliš hrdí na to, aby priznali svoje city. Naučili sa žiť s tým, čo im osud nadelil. Nevzpierali sa mu, skôr sa ním proste nechali unášať a svoje city nechávali len vo svojich srdciach. 

Bolo pre mňa až neuveriteľné vidieť, koľkokrát do ich života zasiahol osud. Jedna maličkosť, hlúpa chyba ich zase ochudobnila o spoločné šťastie. 

To, čo bolo podľa mňa badateľné celý film, bolo ich spojenie. Ich priateľstvo vydržalo mnoho rokov a nič ho nedokázalo zničiť. Ani čas, ani diaľka.

Ani jednu sekundu som sa nenudila. Film obsahoval všetko, čo sa dá od romantickej komédie čakať, možno mal aj niečo viac. Bolo v ňom veľa vtipných no aj emotívnych momentov. Dokázal si udržať vašu pozornosť, pretože pekne gradoval a nemal hluché miesta. Scény sa neopakovali, naopak, každá jedna priniesla niečo nové. 
 
Musím sa vám úprimne priznať, že výkon, ktorý podali Lily so Samom bol obdivuhodný.Veľmi dobre sa na nich pozeralo a každý , kto videl video z natáčania alebo nejaké interview, musí dospieť k názoru, že títo dvaja majú medzi sebou veľmi špeciálny vzťah, ktorý sa dal vidieť aj počas filmu. 
Sam má síce manželku, no vzťah , ktorý má s Lily je veľmi výnimočný a obaja tvrdia, že sú veľmi dobrými priateľmi. ( ja sa pridávam ku všetkým  fanúšikom, ktorí si myslia, že ich vzťah sa podobá vzťahu Alexa a Rosie. ♥).

Film odporúčam všetkým , ktorí si chcú pozrieť niečo romantické, no nie prvoplánové. Niečo , čo bude mať veľkú myšlienku a pohltí vás od prvej sekundy, pretože Love, Rosie je presne takýmto filmom. :)  

Trailer :)
 

Zdroje obrázkov: http://www.yenmag.net/wp-content/uploads/2014/10/LoveRosie.jpg
                        https://40.media.tumblr.com/fd8359c54ce8625e2b1ccb1c8ffdccb6/tumblr_njoce8jCXI1r1rq39o1_500.png
                        https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-LEOlVkFqO4gq5cbPfjQXIsKdBEvHAQigWoH7VwA6vAqWorhnLkDfQj8MIEIzXrdXdCpjSk_lSVkQAVxQIXIhu2pjIVjzwgEzqhjMfkfP9w7Hvn8jEFrTsRCliLipqqfU51js44_GIp8/s1600/10.jpg
                        http://www.distretto12.it/wordpress/wp-content/uploads/2014/10/sam-claflin-festival-roma-2014-1.jpg

2 komentáre:

  1. tento film mam v zozname ,chcem vidiet´ :) a recenzia mi to utvrdila. dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite si ho pozri :) snáď sa ti bude páčiť :) a nemáš záč :)

      Odstrániť