piatok 20. februára 2015

2. knižná giveaway!

Ahojte, ľudia! :)

Konečne mi skončila škola a začali jarné prázdniny! Posledný týždeň nebol až taký hrozný, ale aj tak som doooosť vyčerpaná a oddych nutne potrebujem.

Minulý týždeň som mala narodeniny a rozhodla som sa, že by bolo fajn usporiadať 2. giveaway ( článok o mojich knižných/neknižných darčekoch sa pripravuje :D ) . Mám 26 pravidelných čitateľov, čo je v dnešnom blogerskom svete až hriešne málo, ale ak zoberieme do úvahy, že svoj blog skoro nepropagujem na žiadnej  webstránke alebo v nejakej fb- skupine , tak to je na mňa celkom slušný výkon a som vďačná aj za týchto 26 :) ( Pred rokom som si totižto nemyslela, že by sa našiel aspoň 1 :D )





PRAVIDLÁ sú dúfam celkom jasné a myslím, že aj jednoduché: 
1. Sledovať môj blog cez GFC.
2. Napísať do komentára odpovede na tieto otázky:
Ako ste trávili/ chystáte sa tráviť/ jarné prázdniny? 
Ktorá knižná novinka vás momentálne najviac zaujala a odporučili by ste mi ju? 
Ako sa vám páči môj blog? Čo by som mala zlepšiť, pridať, zrušiť a pod. ?
3. Nezabudnite do komentára pripísať svoj email, na ktorý sa vám môžem v prípade výhry ozvať.
4. Plus mi ešte pripíšte, o ktorú knihu máte záujem :)  

Súťaž bude trvať od dnes, čiže 20.2. do 6.3. Výhercu budem losovať alebo vyberiem cez random.org ( závisí to od počtu zúčastnených ;) ). Súťaž platí len pre čitateľov so slovenskou doručovacou adresou.

A o čo sa hraje?

Pripravila som si pre vás 2 ceny, takže budú dvaja výhercovia. Do komentára napíšte, o akú knihu máte záujem a následne sa uskutočnia 2 žrebovania. Jedno pre výhercu 1. ceny , druhé pre výhercu 2. ceny. Môžte sa zapojiť len do jedného žrebovania ;)

1. CENA: J.R. R. TOLKIEN: Pán prsteňov 1 - Spoločenstvo prsteňa
2. CENA: KIM EDWARDSOVÁ: Strom v srdci 


             ( kvalita fotiek nie je najlepšia, ale svetlo je večer už horšie...snáď už čoskoro začne svietiť slnko ! )

Pán prsteňov v tomto vydaní disponuje krásnymi ilustráciami , viď. nižšie :)




O vyššie spomínanej knihe už asi každý počul, ale ak sa nájde niekto , kto nevie, o čo v knihe ide , tak je pre neho pripravená krátka anotácia :

PÁN PRSTEŇOV: SPOLOČENSTVO PRSTEŇA
Tento príbeh narastal pri rozprávaní, až sa stal dejinami Veľkej vojny o Prsteň a obsahuje mnoho pohľadov do ešte starodávnejších dejín, ktoré mu predchádzali - napísal v predslove k druhému vydaniu J. R. R. Tolkien o tejto vari najznámejšej knižnej trilógii minulého storočia. Čarovný svet elfov a hobitov je paralelným svetom ""veľkých ľudí"". Jeho hlavnou témou je Prsteň ako ohnivko, ktoré ho púta k Hobitovi. Proti akýmkoľvek alegóriám sa autor bránil a všetky možné posolstvá a vnútorné významy spájané s jeho knihou sa mu zo srdca protivili. Preto je túto knihu potrebné chápať ako najobľúbenejšie dejiny pradávneho veku a nijako inak. (ZDROJ)

STROM V SRDCI: 

Tento ohromujúci román, ktorý si po celom svete získal uznanie a stal sa medzinárodným bestsellerom, sa začína počas zimnej noci roku 1964, keď snehová víchrica prinúti doktora Davida Henryho pomôcť na svet svojim vlastným dvojčatám. Jeho syn, ktorý sa narodí ako prvý, je dokonale zdravý, no doktor hneď spozná, že jeho dcéra má Downov syndróm. Z motívov, o ktorých sám sebe nahovára, že sú správne, urobí v zlomku sekundy rozhodnutie, ktoré ho bude navždy prenasledovať a ovplyvní život celej rodiny. Požiada zdravotnú sestru Caroline, aby odniesla bábätko do ústavu. Tá však namiesto toho odíde do iného mesta a vychováva dieťa ako svoje vlastné. Strhujúci a hlboko dojemný príbeh sleduje paralelné životy, rodinné tajomstvá a hovorí o vykupiteľskej sile lásky. (ZDROJ)


Verím, že sa aspoň niektorým potencionálnym výhercom ceny zapáčia a zapoja sa :)

Všetkým vám prajem krásny víkend! :)

Vaša Andy♥


Zdroj obrázku: http://redcarpetrefs.com/wp-content/uploads/2015/01/zzzzzzz5.jpg

9 komentárov:

  1. Tyyyyy brďo, si robíš srandu! Ilustrované vydanie Pána prsteňov?! Také veci mi nerob, v noci o tri štvrte na jedenásť.
    1. Verím, že sledujem, ale ak nie, tak mi povedz, že ako :D
    2. (10 bodov za formulovanie otázky, mne by nikdy nenapadlo, že to už jedna časť Slovenska prázdniny mala)
    a) Chystám sa nevychádzať z izby :D Teda, mám zoznam aktivít a opustenie mojej detskej zahŕňa len čistenie topánok na telesnú :D Inak mi tu na zozname figuruje nakreslenie veľkej mapy Východných Karpát na biológiu, nakreslenie dačoho pre dakoho na narodeniny, do ktorých mi veľa času neostáva (O:)), upratanie skrine alebo napr. príprava na skúšku Deutsches Sprachdiplom :)
    b) Knižná novinka: na knižné novinky veľmi nie som, ale Prípad Caravaggio od Daniela Silvu vyšiel v januári a je to jedna z najlepších kníh od jedného z najlepších autorov vôbec :)
    c) Veľmi sa mi to tu páči O:) Zlepšiť by si mohla akurát tak viac takých článkov, ne-recenzných, pretože tie sú proste najlepšie a ja sa teším na ďalší :) Inak, to je rada od tej, ktorá za dva mesiace napísala nejaké štyri články :D
    3. 19mariam97@gmail.com
    4. Mám záujem o Pána prsteňov O:) (Teraz budeme všetci predstierať, že tú knihu totálne nemám doma, že ju totálne nemilujem a že ju už nemám dvakrát prečítanú.)
    Inak, 26 je krásne číslo, podľa mňa vcelku vysoké na tento blogerský svet :D Ja neviem, odkiaľ mám ani len tých trinásť čitateľov. Inak, nesledujem veľa blogov, najmä nie knižných, ale z toho, čo sledujem, sa mi tvoje články čítajú lepšie, ako články nejakých blogerov, ktorí majú aj okolo 400 čitateľov, ja len tak, aby si vedela :)
    Inak, k narodeninám ti ešte raz blahoželám, nabudúce mi to musí niekto oznámiť skôr, sakra! :D
    A ešte inak (:D), doma mám Húrinove deti od Tolkiena, ktoré sú tiež ilustrované Alanom Leeom a tak ti poviem, že tá kniha je proste taká super a pekná a všetko, že v živote som sa tak asi o knihu nestarala :D
    Ugh, mám také neblahé tušenie, že toto bude dosť dlhý komentár. Dobrú noc! :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 1. Aly V.
    2. Ja mám prázdniny vlastne stále, takže to už veľmi nerozlišujem od bežných dní... Jedine, že si môžem s mojou kamarátkou, ktorá býva ďaleko, písať aj neskoro večer, keďže ona tiež potom nemusí na druhý deň do školy. :)
    No neviem, v poslednej dobe som ako novinku čítala len knihu Miniaturista a tú ti neodporúčam. :D
    Tvoje príspevky si čítam rada, takže v tomto smere nič meniť nemusíš. :)
    3. aly.vikart@gmail.com
    4. Veľmi rada by som vyhrala knihu Pán prsteňov. Neskutočne som sa potešila, keď som ju tu videla. :) Už dlho si ten príbeh chcem prečítať a milujem ilustrované knižky, takže toto spojenie je nádherné. :)

    Dodatočne prajem všetko najlepšie k narodeninám, hlavne veľa zdravia. :) A 26 čitateľov je pekný počet a určite ešte sa ešte zvýši. :) Ďakujem za sútaž. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sledujem ako Nat, mail: natalia.gazova(zavinac)gmail.com
    Keďže prázdniny na výške nie sú, budem chodiť bohužiaľ do školy, takže nič výnimočné zatiaľ neplánujem. Sledovanie knižných noviniek nie je moja parketa, keďže už nečítam tak často ako predtým. Každopádne, zaregistrovala som, že vyjde nová knižka od Rowlingovej, tak tú by som si rada prečítala. A čo sa týka blogu, tak mám rada tvoje články, každý si prečítam, aj keď nepíšem komentár. Čítajú sa totiž ľahko a príjemne a naviac, už si robím zoznam toho, čo by som si rada prečítala, keď bude viac času.
    Mimochodom, skvelá súťaž a vybrala by som si Pána prsteňov.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. 1.Teraz sledujem pod troška dlhším menom :D...GFC: Pieseň Fantázie
    2.a)...no mňa sa už prázdniny netýkajú, ale mám ešte dvoch súrodencov a ty si ich užili a vlastne aj ja s nimi :) Hlavne so sestrou...celý týždeň krásne svietilo slnko takže sme chodili do prírody aj s našou fenkou-nemeckým ovčiakom- Lilly, spravili pár fotiek a užívali si snehovú nádielku a teplé slnečné lúče :D Bol to krásny týždeň a samozrejme nesmela chýbať kniha...
    b)...mňa teraz neupútala žiadna novinka v knižnom svete jedine Malá doba ľadová-je z minulého roku, ale očarila ma a už ju mám aj doma takže sa na ňu veľmi teším. Myslím, že to bude kvalitný príbeh, ktorý ukazuje svet taký aký je a nebude to len o povrchnostiach...a podľa ukážok to bude aj plné svojského humoru :)
    c)...tak, ja mám tvoj blog veľmi rada a vždy si s nadšením prečítam tvoje recenzie, tipy na filmy ale aj rady ako zvládnuť školu ;)-ten článok bol super :D....ja by som nemenila nič pretože nie je ani dôvod...:)
    3.8monika8@zoznam.sk
    4.Mňa hneď upútal Pán prsteňov a k tomu tie nádherné ilustrácie...rozhodne by som si vybrala Pán Prsteňov:Spoločenstvo prsteňa :)

    Aj ja ti dodatočne prajem všetko najlepšie k narodeninám a teším sa na článok o knižných/neknižných darčekoch :D....prajem ti, aby ti blogovanie ešte dlho vydržalo a mala s toho radosť-nech sa ti darí :) Krásna súťaž a aj knižky...a ver, že sa počet sledovateľov bude zvyšovať...a uži si prázdniny :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. GFC: Julka Ďurčeková
    Hm, jarné prázdniny sa chystám stráviť čítaním kníh, pretože cez školský rok na to veľmi nie je čas.
    Veľmi sa mi páči obálka knihy Čtyři klíče k životu aj keď pochybujem, že to bude dobrá kniha, ale tebe by sa mohla páčiť.
    Tvoj blog je prekrásny a nič by som na ňom nemenila aj keď Marienka má pravdu s tým, že by si mohla robiť menej článkov s recenziami aj keď ich rada čítam.
    Email: julka.durcekova@gmail.com
    Pán prsteňov na 100%. Tie ilustrácie sú pekné.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. GFC:Mária Rusnáková
    Trávila som ich tak ako voľný čas zvyčajne využívam-čiže som čítala, spala, jedla, pozerala seriály a zakončilato Oscarovým večerom :)

    Ja knižné novinky veľmi nesledujem, skôr mám rada originálnu literatúru a staršiu....ale hlavne kvôli jednej zaujimavej súťaži ma oslovila Kráľovna Tearlingu (dúfam, že sa to tak volá) a dokonca sa mi páči aj slovenský paperback :) Tak možno tú...

    Na túto otázku vždy odpovedám nejako takto- zameriavam sa na grafiku čiže.... No a u teba sa mi veľmi nepáči záhlavie...podľa mňa by malo niečo hovoriť o tom, aký blog je a o jeho téme a tu sa trochu strácam :) Ale farby si dala skvelé...fialová je moja obľúbená a dá sa popri nej príjemne čítať :)

    MAIL: rusnakovamaria99@gmail.com

    Vyberám si Pána prsteňov ( ako všetci predo mnou :) Ale ak sa nepodarí, budem veľmi rada aj za krásny a srdcervúci príbeh druhej knihy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. 1. GFC: Lenka Ďurčeková
    2. Napísať do komentára odpovede na tieto otázky:
    3. Jarné prázdniny som zo začiatku trávila písaním domácich úloh, ale nakoniec ma to prestalo baviť a začala som oddychovať. Tiež som bola na horolezeckej stene, vysilila sa a nakoniec ochorela. Pomaly sa už dávam do laty. Chcela som sa síce viac venovať blogu a momentálne mám rozpísané asi 4 články, ale nedostala som sa k dopísaniu ani jedného, ak nerátam súťaž. Dúfam, že to ešte doženiem, aj keď ma tu čakajú zvyšné domáce úlohy a 4 písomky budúci týždeň. :/
    Z knižných noviniek ma zaujali Kráľovná Tearlingu, 21. deň, Môj nie príliš sladký život a Štyri, ale keďže som ešte ani jednu nečítala, tak ti žiadnu doporučiť nemôžem. :D Ale myslím, že posledné 3 určite budú. :)
    Tvoj blog milujem, nič by som na ňom nemenila, takže len tak ďalej. :) Veľa úspechov prajem. :* :)
    3. Email: lenka.durcekova@gmail.com
    4. Pán prsteňov, odpusť mi to, ale vyberám si Strom v srdci. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. 1. Frankkie s.r.o.
    2.
    a) Jarné prázdniny sú úspešne za mnou a myslím, že by som to celkom rada urobila tak, že by som zrušila dvojmesačné prázdniny a každý mesiac dala potom týždeň voľna :3 :D Bolo to úžasné, myslím, že jarné prázdniny budú moje najobľúbenejšie :D
    b) Asi taká najnovšia ma zaujala Spirit Animals od Brandona Mulla, ale ešte som to nečítala, takže ti to radšej neodporúčim (aj keď pochybujem, že by ma Mull dokázal sklamať) :D
    c) Blog sa mi páči, píšeš veľmi príjemne, takže by som rozhodne nič nemenila :)
    3. andrejgabaj@gmail.com
    4. Pán Prsteňov :3 ... V tej obrázkovej verzii by to bol hotový klenot knižničky, ktorým by som sa každému pýšila a asi by som ho so sebou všade nosila (aj keď to vyzerá na poriadne ťažkú kravu) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. 1. Sledujem ako Dorota Ferková
    2.
    a) Cez jarné prázdniny som bola u babky, pretože je už stará a treba sa o ňu starať :/ ale aspoň som mala dosť času na čítanie Silmarillionu od Tolkiena :)
    b) Dosť dlho som nečítala žiadnu knižnú novinku, čítam skôr knihy, ktoré už asi veľmi knižnými novinkami nie sú napr. Pán Prsteňov, Hobit, Silmarillion, Húrinové deti a Nedokončené príbehy od Tolkiena <3 tieto knižky by som odporúčila všetkým ;) (ale nemyslite si, že čítam iba tieto knižky;))
    c) Blog sa mi naozaj veľmi páči aj to ako píšeš, nič by som nemenila :)
    3. email: dorkaferkova@gmail.com
    4. Už je asi jasné, že si vyberám Pána Prsteňov :D aj napriek tomu, že Stredozem milujem najviac na svete, túto knižku ešte nemám (len požičanú) :/ prečítala som ju niekoľko krát a zase ju chcem čítať :D ilustrované vydanie musí byť naozaj krásne...

    My heart is in Middle Earth -J.R.R. Tolkien

    OdpovedaťOdstrániť