piatok 19. septembra 2014

"Vyliatie duše" alebo moje bláboly

Ahojte!

Mám teraz trošku také divné obdobie, takže tento článok bude také krátke "vyliatie duše" alebo také niečo, takže sa nezľaknite! :)



Máte aj vy niekedy pocit, že sa strácate? Alebo, že jeden deň pevne veríte v jednu vec, dokonca o tom presviedčate aj iných, no na druhý deň, po vypočutí si protiargumentov, si už nie ste taká/ý istá/ý? Ja v tejto dobe dosť často.

Keď sa na to pozriem zoširoka, úprimne sa ani nečudujem, že to tak je. Okolo nás je toho toľko, čomu by sme mohli veriť, až sa zdá byť normálne , keď zrazu zmeníme názor na danú vec. Je toho toľko nevysvetliteľného, toľko abstraktného, toľko vecí, ktoré nemajú pevné vysvetlenie.... Ako si mám vybrať? Ako mám pevne veriť niečomu, čo nepoznám? Ako si mám stáť za svojím, keď existuje toľko "dobrých" protiargumentov, prečo by som nemala?



A aby toho nebolo málo, tak vznikajú stále nové a nové veci.... aby bol človek ešte viac zmätení? Možno.

Zobúdzam sa s istou predstavou, ako by mohol môj deň vyzerať, no nakoniec sa často stane, že skončí úplne inak. Niekedy, napríklad v zápale hádky, prejdem z jedného názoru na druhý, alebo sa pristihnem, že hoci som si nemyslela, že nemám takýto názor na danú vec, presviedčam o ňom toho druhého?! A potom ani necítim, že som spravila niečo zlé...vlastne necítim nič.

Toto obdobie  "dospievania" dáva človeku celkom zabrať. Teda minimálne mne. Stále však dúfam, že nájdem viac vecí , v ktoré budem veriť...alebo niečo, čo mi ukáže cestu von. :)





Aký máte na to názor vy? Stojíte si za svojím alebo stále hľadáte samých seba? :)

Krásny deň,
Vaša Andy ♥





Zdroje obrázkov: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_ULO0fqCpHveCqvNSCNrn3IW0uNyeByYk3oFgG-eopTJFYHkM-ok95RtrVYmgCzk5TLJ-EqI9jCpy-eCoYNfg7v_B5s4gY3sLlxSBZg2RrvjjHJmODr0ov_cLxbFCJaLy6gaxr-hfPIk/s1600/what+can+i+do.gif
                      http://www.katimorton.com/wp-content/uploads/2013/05/images3.jpg
                       http://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/a7/3a/38/a73a386090182317f9df7d214f684604.jpg

4 komentáre:

  1. Neviem veľmi, čoho sa tento článok týkal ani či som pochopila jeho podstatu, ale aj ja mám pár slov na jazyku. Ak sa týkal článok dospievania a toho, že v tomto období často prechádzajú mladí ľudia od jedného názoru k druhému, tak u mňa som si to zatiaľ nevšimla. Skoro na každú vec/hodnotu mám určitý názor, ale nevšimla som si, žeby som svoje názory nejako menila. Možno to je tým, že ty si vyspelejšia a prehodnocuješ názory alebo máš len slabé chvíľky ako každý a občas pristúpiš možno na absurdný názor iného.
    Čo sa týka predstavy dňa, tak ani toto nejako veľmi nevnímam, ale ako určite mám nejaké túžby, ako by čo malo skončiť a tak. Napríklad, žeby som napísala písomku z chémie na jednotku. :D Myslím si, že každý má nejakú predstavu, o tom, čo chce, aby sa dialo ďalej a tak, ale nie všetko sa dá ovplyvniť. Ja sa snažím prijímať veci tak, ako prídu. Dokonca aj tie zlé. Je to síce ťažšie a len horko-ťažko sa dajú prekonať s úsmevom, ale treba na to veľa cviku a pôjde to. :)
    Ehm... neviem, či som pomohla alebo nekecala len tak do suda, ale tak no... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To máš šťastie, že patríš k tým vyrovnanejším ;) Nemyslím, že som vyspelejšia, len neviem ako spoznať to pravé, alebo ako nehľadať to práve... ;)
      Držím palce na chémií a ďakujem za tvoj názor :) ♥ A nekecala si do suda, hej? :P :) :*

      Odstrániť
    2. Ja si myslím, že si veľmi vyspelá a neboj sa, to práve spoznáš rýchlo. :)
      Ďakujem krásne. :) Dúfam, že som ju napísala dobre a nič som nepoplietla. :D Uvidíme zajtra.
      Okay. Tak potom som rada. :) :D :)

      Odstrániť