sobota 12. novembra 2016

Series Tips #1

Páni moji, ani neverím, že sa po takom dlhom čase odhodlávam napísať tento článok. Zdá sa mi, akoby som svoje články písala v inom čase, v inom živote. Od toho posledného sa totižto toľko stalo, že akosi pochybujem o tom, či sa vo mne ešte nájde nejaký ten kúsok, ktorý vie, ako písať.  Keď však postupne píšem tieto slová, zisťujem, že mi celý tento blogerský svet istým spôsobom nesmierne chýbal. Je to miesto, kde som s vami zdieľala svoje myšlienky, pocity, názory, taký malý kreatívny kúsok mojej duše.
Myslím, že na nejaké to bližšie spoznanie toho, kde som a čo momentálne robím, bude potrebný samostatný článok, no už viac ako mesiac nesiem v hlave tipy na dva seriály, ktoré ma zaujali, ten druhý dokonca momentálne stále sledujem a doslova ho milujem, takže k tomu vykecávaciemu sa dúfam dostaneme už čoskoro ;)




Stranger Things





"Pravda je niekde tam vonku!" Will, Mike, Dustin a Lucas sú štyria najlepší priatelia zo školy, ktorí spolu každodenne trávia voľný čas. Raz večer, keď všetko prebieha tak ako inokedy, nastáva nečakaný zlom. Po Willovi sa po odchode z domu jedného z kamarátov šokujúco zľahne zem. Kým zúfalá matka spolu so starším synom spočiatku iba prihliadajú na kroky miestneho šerifa, zvyšok partie malých chlapcov podniká pátraciu akciu na vlastnú päsť. Samotný krok však prinesie podivný výsledok. Namiesto nezvestného Willa natrafia na záhadné mĺkve dievča "bez mena". Potom, čo sa objaví na scéne, sa spúšťa sled nevysvetliteľných udalostí. Záhadné telefonáty, podivná samovražda či neustále výpadky elektriny spojené s rôznymi úkazmi v rodičovskom dome nezvestného chlapca sú však len predzvesťou niečoho, čo značne ovplyvní životy ľudí malého vidieckeho mestečka. (ZDROJ)


Asi niekedy v júli či začiatkom augusta som spozorovala na sociálnych sieťach veľký boom, ktorý sa točil okolo seriálu Stranger Things. Nejako som sa ho snažila ignorovať, lebo ja na horory naozaj nie som a každý jeden pozerám z väčšej časti s privretými očami :D, no keď ho už začal spomínať aj môj obľúbený youtuber, tak som si povedala, že tú prvú časť si pozriem. A potom som si pozrela ďalšiu a ďalšiu... až som si pozrela v priebehu asi 4 dní všetkých 8 častí, ktoré doposiaľ vyšli a tvoria prvú sériu. A po dopozeraní som usúdila, že to vôbec nebolo také strašidelné a keď vám to hovorí človek, čo sa bojí hororu ako čert kríža, tak to pre normálnych sledovateľov bude myslím úplne v pohode :D ( samozrejme, berte ohľad na to, že som to pozerala cez deň, no, lebo zase až takú odvahu na večerné sledovanie som nemala :D :D ;) )
Čo sa mi na tomto seriály zdá zaujímavé je fakt, že aj keď som si myslela, že viem, čo sa stane v nasledujúcej sekunde, tak som v daný moment zistila, že som sa dosť prestrelila. Neustále som bola v napätí, čo sa stane, vždy ma vývoj prekvapil a tešila som sa, ako bude dej napredovať v budúcej časti.
Postavy boli neskutočné. Tie deti to zahrali na jednotku s hviezdičkou a zamilovala som si každé jedno, aj keď najviac asi Eleven. A keď som si pozerala nejaké tie ich interview, tak som sa do nich zamilovala ešte viac, lebo sú vtipní, zábavní a srdeční aj mimo seriálu.
Za mňa dostáva seriál 10/10 a aj keď sú tie prvé časti také trošku menej záživné, pretože mi trvalo istý čas, dokým som sa zapozerala, odporúčam ho všetkým, ktorí majú radi napätie a trošku tej mystérie ;)

Hodnotenie na csfd.cz : 91%
Trailer:




This Is Us




A group of people with the same birthday, including Jack, whose wife, Rebecca, is expecting triplets in Pittsburgh, Kevin, a handsome television actor growing bored of his fly bachelor lifestyle, Kate, his funny and sweet heavyset twin, and Randall, a big shot commodities trader in search of his biological father. (ZDROJ)


Nepamätám si už presne na ten moment, v ktorom som sa k tomuto seriálu dostala, ale rozhodne si spomínam na ten pocit, keď som dopozerala pilotný diel. Ešte v živote sa mi totižto nestalo, že by som sa pri pilotnom diely rozplakala. Naozaj nikdy až doteraz. Nevedela som, do čoho idem, ale som naozaj nesmierne vďačná, že som si ho vtedy pozrela, lebo sa stal snáď jediným seriálom, na ktorý sa celý týždeň teším.
Príbeh je o 3 rodinách, v ktorých sa istí ľudia narodili v rovnaký deň. Bohužiaľ, nechcem vám prezradiť viac, lebo by som tým veľa vyzradila. Čo vám však môžem s čistým srdcom povedať je toto: každá jedna časť je výnimočná. Strieda sa tu minulosť s prítomnosťou, čo mne došlo asi až niekedy v priebehu druhej časti ( :D) a to je podľa mňa veľké plus, pretože tak máme možnosť nahliadnuť do postáv aj v minulosti aj v prítomnosti a vidieť tak zmeny, ktorými si v živote prešli. Čo na ňom však milujem úplne najviac je jeho reálnosť. Nie je to seriál o sladkých rečičkách či o dokonalých životoch, ale je to dráma o ľuďoch, ktorí majú osudy podobné tým našim. A presne preto sa s nimi vieme stotožniť a uveriť im každé jedno slovo, aspoň v mojom prípade to tak je.
Zatiaľ som bola nadšená z každej jednej časti, čo je opäť prekvapivé, keďže bežne sa mi v priebehu pozerania nejakého seriálu stane, že niektoré časti sú jednoducho menej vydarené a možno ma aj trochu nudia. V tomto prípade tomu tak ale nejakým zázrakom nie je.
Ak by som vám mala odporučiť jeden seriál, tak to bude určite This is Us, hlavne preto, že som naň nečítala či nepočula jednu negatívnu recenziu/ hodnotenie. Stal sa mojou srdcovkou a verím, že nebudem jediná, ktorá je na tom podobne.
Ak ho sledujete alebo mu dáte šancu, určite mi napíšte váš názor ;)




Hodnotenie na csfd.cz : 84%
Trailer vám sem síce pridám, ale neodporúčam si ho pozrieť, lebo je to ten typ, ktorý toho vyzradí až príliš veľa a môže vás tak obrať o počiatočný zážitok ;)




Pre tento článok je to všetko. Nechcem vám sľubovať, že budem prispievať častejšie, pretože si pri momentálnom vysokoškoskom napätí nie som vôbec istá, či si nájdem nejaký čas na čítanie či písanie, no verte mi, že blogu určite nedám zbohom, lebo sa stal mojou pevnou súčasťou. Na budúci týždeň sa chystám hneď na 2 koncerty, tak verím, že si nájdem čas a podelím sa s vami o zážitky . ;)
Napíšte mi však ako sa máte vy, čo máte nové, prípadne nejaké tie tipy na seriály, knihy či filmy, ktoré mi v mojej neprítomnosti ušli ;)

Krásny zvyšok víkendu!
Vaša Andy♥




Zdroje obrázkov: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/M/MV5BMjEzMDAxOTUyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzAxMzYzOTE@._V1_UY1200_CR90,0,630,1200_AL_.jpg
                             http://pics.filmaffinity.com/this_is_us_tv_series-679172651-large.jpg

8 komentárov:

  1. Ó, Stranger Things...tento seriál milujem♥^.^♥ Tiež som ho chcela spomenúť v najbližších filmových tipoch, kde mu mal byť venovaný nejaký ten priestor, len sa k tomu článku akosi nemám -_- A preto som rada, nesmierne rada, že ho spomínaš...ten seriál je jednoducho DOKONALÝ a u nás sme ho pozerali celá rodiny a taktiež sme ho mali pozretý tak za tri až štyri dni :) To bola paráda, originalita, napätie, nečakané situácie a tie herecké výkony...páni, žasla som nad všetkým :D...som z toho celého mimo a teraz nastáva opäť to trýznivé čakanie na ďalšiu sériu...
    Tento druhý seriál vôbec nepoznám, no už dlho hľadám nejaký, ktorý dokáže nadchnúť. Určite mu dám šancu, vďaka za tip ;)) A dúfam, že ti škola dá vydýchnuť a objavia sa tu ďalšie tvoje skvelé články ^.^ Prajem ti krásnu nedeľu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ty, Mony? ♥ Tak to som naozaj rada, že som našla ďalšiu fanúšičku, lebo som sa bála, že je nás pomenej :D ;) Úplne súhlasím s tvojím popisom, je peckový a tiež neviem, ako vydržím čakať na druhú sériu, ale keď bude rovnako dobrá ako tá prvá, tak sa nám to čakanie hádam vyplatí ;)
      Potom určite daj vedieť, či sa ti páčil aj ten druhý seriál :)))
      Dúfam aj ja, ale nerada sľubujem niečo, čo nemôžem v plnej miere ovplyvniť takže, zatiaľ sú námety na články len v mojej hlave a pevne dúfam, že sa dočkajú aj blogerskej verzie :) Plus som sa po veľmi dlhej dobe včera konečne dostala k čítaniu knihy (♥) a veľmi si to užívam, takže... ;) :)
      Ďakujem za komentár a krásnu nedeľu aj tebe :) ♥♥♥

      Odstrániť
  2. O Stranger Things v poslednej dobe počúvam dosť často. Ani nie tak od okolia ako tu, vo virálnom svete.:D Kedykoľvek si rozkliknem Youtube, je tam rozhovor s castom, ktorý som si už neraz pozrela a teda...tie deti sú fakt na zožratie.:D Každý ich miluje! Takže v najbližšej dobe by som im mohla dať šancu aj ja.
    To isté platí o This is Us. O tomto seriále počujem ale po prvý krát, zatiaľ som sa s ním akosi nemala možnosť stretnúť, neviem. Možno je to tým, že v poslednej dobe sa kolotoč so seriálmi rozbehol na plné obrátky.:D Človek nestíha sledovať...
    Ja mám momentálne rozpozeranú 8.sériu Teórie veľkého tresku, čo ma nesmierne hreje pri ♥, pretože tento seriál milujem, no časti ktoré sú vysielané v televízii už poznám naspamäť a tak som sa konečne postupne prepracovala aj k tým novým. Okrem toho v Utorok odštartovala posledná séria Teen Wolfu, ktorá mi láme srdce na kusy a hneď pilotný diel ma rozplakal ako decko a celý večer som iba nepríčetne pozerala do steny...:D♥ M.i.l.u.j.e.m ten seriál. Určite odporúčam, má všetko čo by dokonalý seriál mal mať! :)
    Teším sa na ďalšie články, dúfam že budú čoskoro a veľa šťastia (+pevné nervy) čo sa školy týka.;) Krásny zvyšok dňa prajem.♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Heeej, všade sú, veľká reklama, ale v tomto prípade mi to neprekáža, lebo fakt je to super seriál! :) Budem rada, keď dáš vedieť, či aj teba pohltil! :) :)
      Chápem ten seriálový kolotoč, aj ja som ho postrehla a ticho zúrim , že si nestíham pozerať všetky seriály, ktoré chcem. Ale aspoň budem mať čo pozerať cez skúškové :D :D ♥
      Joooj, ja ten Teen Wolf raz dopozerám, sľubujem, lebo ma tiež fakt bavil, ale keď prišli iné seriály tak som ho akosi vypustila, čo ma mrzí :/
      Nepríčetne pozerala do steny? :D :D :D Takéto stavy poznám veľmi dobre! :D :)
      Ďakujem za prianie a to isté želám aj ja tebe :) ♥♥♥

      Odstrániť
  3. No, lepšie neskoro ako nikdy :D
    Na Stranger Things som dvakrát začala pozerať trailer, ale ani raz som ho, myslím nedopozerala :D Raz ešte predtým, ako o tom začal každý hovoriť, raz po tom. Dôvod bol asi kombinácia toho, že ma nebavil, a toho, že ani po prečítaní tvojho odporúčania by som nemala odvahu :D
    Na This Is Us som videla raz trailer, veľmi ma nezaujal, a potom som na to videla odporúčanie (že spolu so Stranger Things je to najlepší seriál tohto roka :D) a zistila som, že tam hrá Milo Ventimiglia, tak som si to pozrela ešte raz a už to mám na zozname (len neviem, kedy sa k tomu dostanem) ^.^
    Inak každý týždeň pozerám svoje tri už klasické seriály: OUAT, Lucifera a Agents of SHIELD :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D :D Odvahu? :D Ver mi, tá odvaha príde postupne sama! :D :)
      Ánooooo, Milo ♥♥♥ dokáže všetko zmeniť, že? :D :D Som rada, že aj tvoje zmýšľanie zmenil a že sa dostal na zoznam! Snáď sa k nemu fakt skoro dostaneš! :D :)
      Joooooj, kde sú tie časy, kedy som ja pozerala každý týždeň všetky obľúbené seriály?! :D :D :( :(

      Odstrániť
  4. Stranger Things bolo fakt perfektné. Hádam je to asi jeden z naj seriálov tento rok. Ja som to skoro celé pozrela na jeden šup. Skoro ako osemhodinový film. :D Veľmi sa teším na dvojku a som ozaj zvedavá, čo si pre nás tvorcovia pripravili.
    This is us som si tiež chcela pozrieť, ale napokon som sa rozhodla, že radšej nie. Už aj tak pozerám milión seriálov a okrem toho sa musím učiť a chcem robiť aj iné veci. A zase až tak ma nezaujal, ako napríklad Stranger things :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, ja nedokážem sedieť pred pc 8 hodín, ani keby to bol najlepší seriál roka! :D Proste si to musím vždy rozkúskovať :D Aj ja som dosť zvedavá na dvojku a dúfam, že to bude stále zaujímavé hlavne! :)
      Hej, pri tom učení nestíham okrem 2 seriálov pozerať vôbec nič, takže ťa úplne chápem ;) :)

      Odstrániť