nedeľa 24. januára 2016

Bratislava- kde som sa to ocitla? :)

Ahojte, ľudkovia! :)

Zase raz som sa dostala do obdobia, kedy sa blogu venujem menej, čo ma veľmi mrzí, ale škola je škola, a aj keby som ju najradšej občas podpálila, zmaturovať musím ;)
V minulom článku som vám odkázala, že sa tento týždeň chystám do Bratislavy. Nebol to žiaden nepremyslený spontánny výlet. Mala som jasný cieľ, pozrieť sa na DOD Univerzity Komenského :)

Pocity som mala pred cestou zmiešané. Na jednej strane som sa na Bratislavu veľmi tešila, lebo mestá ako také zbožňujem, no čo sa týka samotnej školy, nebola som si istá čo mám čakať, lebo priveľké očakávania sa nikdy nevyplatia.

Po 8 hodinovej ceste vlakom ( ktorý nebol vôbec taký hrozný, hlavne preto, lebo som cestovala s najlepšími kamarátmi a dosť sme sa cestou tam nasmiali + jesť o pol 11 v noci rezne asi tiež nie je bežná vec ;) ) sme sa krátko po 6 ráno ocitli v Bratislave. Bola krutá zima, ale pri chôdzi a mojom neustálom zastavovaní ( nemôžem za to, že sa mi páčila skoro každá jedna budova) sme na to akosi zabudli. Kúpili sme si aj lístok na MHD, predsa len sa nám to zdalo výhodnejšie, ako pešo blúdiť v cudzom meste.
Ako sme správne predpokladali veľa obchodov nebolo v sobotu ráno o pol 7 otvorených, ale našťastie aspoň McDonald nás nesklamal a o 7 otvoril :))     



Asi o pol 9 sme sa cestou-necestou pešo vybrali smerom k univerzite. Keďže krásne svietilo slnko, konečne som mohla prevetrať svoj foťáčik a ďalšie pozitívum bolo, že na ulici bolo minimum prekážajúcich ľudí :)))






Samotná Mojzesova sieň, v ktorej sa prednáška konala, sa mi veľmi páčila. Milujem architektúru, ktorá dokáže vniesť aj obyčajnej budove taký šmrnc.
Predstavil sa nám dekan, prodekanka a pár ľudí, ktorí nám predstavili napr. významné osobnosti, ktoré sú absolventami tejto fakulty či priblížili život univerzitného študenta.
Bolo nás tam celkom dosť, aspoň myslím, keďže veľa ľudí aj postávalo pri dverách. Po oficialitách nás ešte "prekvapili" s krátkym predtavením a už sme sa presunuli na individuálne miesta, kde sa mali konzultovať s učiteľmi predmety a študijné programy, o ktoré sme mali záujem.

Ja som sa vybrala do časti ,kde prebieha výučba angličtiny a slovenčiny, kde som sa dozvedela dosť zaujímavých vecí a bola som rada, že som sa kamarátkou nechala presvedčiť, aby som sa na ne išla pozrieť.
Učitelia boli veľmi milí a sympatickí, aspoň tí dvaja s ktorými som sa rozprávala ja. Celkovo na mňa fakulta urobila dobrý dojem, uvidíme, ako to ovplyvní moje rozhodovanie o výbere VŠ.

Neskôr sme sa už , ako inak, vybrali do obchodného centra, kde sme sa aj naobedovali a nezabudli ani na nákupy, keďže boli tie zľavy ;) :D O 15:00 sme sa vybrali na Bratislavský hrad, aj napriek tomu, že husto a vytrvalo snežilo. Predtým sme sa však ešte stihli pozrieť na Most SND a taktiež zájsť do Dómu sv. Martina :) 








Byť na tomto mieste bolo pre mňa skutočným zážitkom. Na fotke to , bohužiaľ, nie je vidieť, ale keď som sa postavila do stredu tohto hradu a nechala si na tvár padať snehové vločky v nemom tichu, ktoré neprerušilo ani zašušťanie snehu pod topánkami, cítila som sa ako v rozprávke. ♥



Večer nám už bola zima, tak sme na večeru opäť skočili do McDonaldu a keďže sme mali ešte skoro 5 hodín, dokým nám mal ísť vlak naspäť, rozhodli sme sa, že sa vyberieme do kina.
Zhodnotili sme, že ak si pohneme, stihneme premietanie filmu Joy o 19:20.
Naše kino minulý rok vynovili ale s týmto sa nemôže ani trochu porovnávať. Bola tam taká mäkká sedačka, že som na nej skoro zaspala. A pred filmom som videla 2 trailery, z ktorých jeden ma nenormálne rozplakal. Doslova som tam len tak, z ničoho nič, začala plakať, a to dosť silno. Doteraz nechápem prečo. Pýtate sa, čo to bol za trailer? Nehovorím o ničom inom ako o filme Dánske dievča , v ktorom stvárňuje hlavnú postavu oscarový Eddie Redmayne. Ten chlap ho dostal zaslúžene :))




Toto malé spoznávanie nášho hlavného mesta hodnotím veľmi kladne. Zdržovala som sa prevažne v Starom meste a v tejto časti mi Bratislava vážne sadla, či už vďaka architektúre alebo neustálym spojom, na ktoré , ako dievča z dediny, naozaj nie som zvyknutá. Ako sa hovorí tu u nás: gadžo v mesce še nezapre :))) :D


Vaša Andy♥

12 komentárov:

  1. aaaach veru tak, Bratislava má svoje čaro :) ...trochu ma aj mrzí, že som nebola :/ ...ale čo narobime, škola je škola :D
    btw. Eddie je úžasný a nečudujem sa ti, že ťa ten trailer rozplakal, aj ja som mala namále! :) (p.s. a už sa strašne teším na Fantastic Beasts and Where to Find Them!!! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako hovoríš, škola je škola :D :)
      Ja som ani nevedela o tom, že on tam bude hrať! Super, pekne sa mu to rozbieha, len tak ďalej :)) A som rada, že som v tom nebola sama, lebo ako fakt som vyzerala divne, keďže sa na mňa kamaráti pozerali dosť podivne :D :)

      Odstrániť
  2. O Bratislave si normálne veľa dobrého nemyslím, ale tvoj popis a najmä fotky mi ju priblížili z tej krajšej stránky a trochu obmäkčili moje tvrdé srdce, čiže ti tlieskam :D :)
    Inak, dúfam, že ti aj to DOD fakt pomôže s výberom školy :) Pokiaľ príde na ten výber, každá pomoc je dobrá :D
    Neviem, ako sa to stalo, ale dajak som vôbec nevedela, ako Dóm sv. Martina vyzerá a toto tu ma značne sklamalo :D Ako fajn, ale Dóm sv. Alžbety vyzerá prinajmenšom pôsobivejšie :D
    Trailer na The Danish Girl som videla už dávnejšie a veľmi ma ten film neoslovil, čo ma však oslovilo, je, že Eddie vyzerá lepšie ako žena než ja :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéééj, to som naozaj rada! :D :))
      On nie je vôbec zlý, min. zvnútra je naozaj pekný, to len ten vonkajšok v tom snehu nejako zovšednel ;) :D
      Eddie je už po druhý krát nominovaný na Oscara a za tento výkon sa ani nečudujem, je to pán herec, ktorému uverím asi naozaj všetko! :)

      Odstrániť
  3. Som rada, že sa ti Bratislava páčila. Tiež som tam bola, hoci za nie veľmi pekného počasia, ale užila som si to. Veľmi ma potešilo, že som videla a spoznávala nové veci. :D
    Nafotila si veľmi pekné fotky. Dúfam, že si si to čo najviac užila! :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tiež sme boli navštíviť DOD na Komenského, ale z Humenného sme išli nočákom už vo štvrtok, aby to nebolo iba o návšteve, ale aby sme si aj užili prechádzku Bratislavou, spoznali mesto a cítili sa ako turisti. V piatok sme prišli o šiestej ráno a ako prvé sme s tonou batožiny prešli do Euroveri, tá batožina bola strašná. Nachodili sme do nedele snáď 30 alebo 40 kilometrov. :D Ale o tom viac budem písať v článku nech ťa tu tým nezaťažujem. :D Na aké všetky odbory si sa bola pozrieť? My sme skočili na sinológiu, prekladateľstvo angličtina - slovenčina a žurnalistiku. :) A, samozrejme, navštívili sme aj Bratislavský hrad, Staré mesto a tak. :D
    Charlotte.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fúúú, tak vy ste si to pekne predĺžili :D A s tou batožinou by sa mi vážne chodiť nechcelo ;) Máte môj obdiv! :) :D
      Vieš čo, na prekladateľstvo angličtina-slovenčina a potom som bola v takej triede, kde vysvetľovala jedna teta ten test všeobecných predpokladov, to je všetko :)
      Ja som sa dozvedela od kamarátky, čo tam študuje, že keďže som bola len v Starom meste, tak som videla tú peknú časť z Bratislavy, ostatné by ma že vraj sklamali, tak neviem teraz, čo si mám myslieť :D

      Odstrániť
  5. Tiež som tam bola na DOD, hoci končím až budúci rok (pôvodne som tam mala ísť za kamarátkami a potom vysvitlo, že je v ten deň aj DOD... tak bolo rozhodnuté :D). BA ako mestu nejako nezbožňujem, ale škola na mňa tiež urobila dobrý dojem.:) Tak držím palce s rozhodovaním a maturitou.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja som tam videla veľa povedomých tvárí, ale fakt som si nikým nebola istá, či je to naozaj tá osoba, na ktorú myslím :D Vážne? Tak to som rada, že v tom nie som sama ;))
      Ďakujem :)) Budem to potrebovať :)

      Odstrániť
  6. V Blave som bola tiež na výške, ale utiekla som odtiaľ do Prahy. Na tú nedám dopustiť, to je to pravé orechové pre vysokoškolákov :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ti verím. Sama uvažujem aj nad Prahou, ale či sa to podarí, to je ešte vo hviezdach :)))

      Odstrániť