sobota 24. januára 2015

Movie Tips #1 - Men, Women & Children


                                                         Men, Women & Children

Movie Info: MEN, WOMEN & CHILDREN follows the story of a group of high school teenagers and their parents as they attempt to navigate the many ways the internet has changed their relationships, their communication, their self-image, and their love lives. The film attempts to stare down social issues such as video game culture, anorexia, infidelity, fame hunting, and the proliferation of illicit material on the internet. As each character and each relationship is tested, we are shown the variety of roads people choose - some tragic, some hopeful - as it becomes clear that no one is immune to this enormous social change that has come through our phones, our tablets, and our computers. (ZDROJ)



Film nám ukazuje život dnešných ľudí, teda život so sociálnymi sieťami. Vo filme sa prelínajú príbehy viacerých postáv: máme tu matku, ktorá svojej dcére kontroluje každú správu, ktorú jej dcéra obdrží na hocijakej soc. sieti, teenagera, ktorého opustila matka a teraz sa musí naučiť žiť len s otcom, matku, ktorá fotí svoju dcéru v spodnej bielizni a tieto fotky potom následne zverejňuje na internetovej stránke, chlapca, ktorý trávi čas na internete sledovaním porna ( jeho rodičia, vedú stagnujúci vzťah a rozhliadajú sa po niečom vzrušujúcom), no a v neposlednom rade anorektičku, ktorá je po uší zaľúbená do frajera školy.


Všetky tieto problémy zobrazujú krutú realitu, ktorá sa dotýka každého z nás. Jednotlivé príbehy sa navzájom ovplyvňujú. Divák sleduje ako sa menia jednotlivé charaktery postáv, ako robia postavy zlé či dobré rozhodnutia a taktiež aj následky, ktoré za nimi nasledujú.







Môj názor?
Tento film som sa rozhodla pozerať hlavne kvôli Anselovi E. Vo filme Na vine sú hviezdy podal, podľa mňa,veľmi dobrý výkon, tak som si povedala, že ho určite min. zopakuje aj v tomto filme. Divákov určite poteší aj Adam Sandler, ktorý je takou stálicou- film s ním predsa nebude zlý, že? :) 



Zo začiatku som mala rozporuplné pocity... nevedela som presne, v akom duchu sa bude film niesť. Po tom, čo som spoznala každý príbeh, to už však bolo oveľa lepšie a napäto som sledovala vývoj každej postavy. 

Dej neplynul príliš rýchlo alebo príliš pomaly, myslím, že sa každému príbehu dostal primeraný čas.

Najviac ma asi upútal príbeh baby, ktorej mama kontrolovala každú správu, ktorú jej niekto poslal. Dokonca, ak sa jej tá správa nepáčila, vymazala ju. Len som krútila hlavou nad tým, ako to mohlo to dievča vydržať?! Ja by som to nikdy nedokázala. Každý príbeh však riešil nejaký aktuálny problém, takže som všetky napäto sledovala.

Jednotlivé príbehy sa osudom prepletú a navzájom spoznajú problémy toho druhého. Online svet nezasiahol len deti, ale aj rodičov. Komunikácia úplne viazne, mladí trávia väčšinu času online a rodičia zase riešia svoje problémy. Problémy sa stupňujú, každým dňom sú silnejšie, až musí prísť bod zlomu.

Koniec bol dosť napínavý, s nádychom tragickosti, no priniesol nám vytúženú pointu. Pochopenie. ( samozrejme, že v mojom prípade sa nezaobišiel bez sĺz ;/ :D)

Film s podobným námetom  som nikdy predtým nevidela, takže ma rozhodne zaujal. Celý film pôsobil strašne reálne a zároveň aj smutne. Donútil človeka zamyslieť sa nad tým, ako to dnes vyzerá. Ako sa niečo, čo bolo  pred časom považované za sci-fi, stáva realitou. Men,Women&Children má rozhodne psychologický charakter, pretože prináša veľa podnetov na premýšľanie a hoci to nie je film, ktorý by bol nejako extra očakávaný, v dnešnej dobe má rozhodne , čo ponúknuť. Odporúčam pozrieť každému ;)

Trailer :)


Zdroje obrázkov:http://www.impawards.com/2014/posters/men_women_and_children_ver2_xlg.jpg
                       http://cdn.collider.com/wp-content/uploads/men-women-children-jennifer-garner-kaitlyn-dever.jpg
                       http://cinemynx.com/wp-content/uploads/2014/10/men-women-and-children-trailer.jpg
 
                       http://media2.popsugar-assets.com/files/2014/09/06/166/n/1922398/58631546b8f53c92_454784858_10dH1rPg.fbshare/i/Men-Women-Children-cast-took-happy-snap-together.jpg
                     

2 komentáre:

  1. Ja zas Ansela veľmi nemusím(je mi nesympatický), ale uznávam, že vo filme Na vine sú hviezdy nebol najhorší....no, ale kvôli Sandlerovi by som si film pozrela :D...Ale asi si ho naozaj pozriem-znie to zaujímavo a som zvedavá ako sa všetky tie príbehy poplepetajú a ako to vlastne skončí...takže dakujem za tip-aspoň sa dnes večer nebudem nudiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak, nemusí sa , samozrejme, páčiť každému ;) Ja to chápem :) A nemáš vôbec zač :) Dúfam, že sa ti bude páčiť ;) :)

      Odstrániť