streda 29. júna 2016

To Kill a Mockingbird

Názov: To Kill a Mockingbird

Autor: Harper Lee

Vydavateľstvo: arrow books

Rok vydania: 2010

Počet strán: 309

Shoot all the Bluejays you want, if you can hit `em, but remember it`s a sin to kill a Mockingbird.` A lawyer`s advice to his children as he defends the real mockingbird of Harper Lee`s classic novel - a black man charged with the rape of a white girl. Through the young eyes of Scout and Jem Finch, Harper Lee explores with exuberant humour the irrationality of adult attitudes to race and class in the Deep South of the thirties. The conscience of a town steeped in prejudice, violence and hypocrisy is pricked by the stamina of one man`s struggle for justice.
But the weight of history will only tolerate so much... (ZDROJ)






nedeľa 26. júna 2016

Praha 2. časť - Vyšehrad

 Dnes som tu s trochu kratším článkom o mojej návšteve Vyšehradu. Priznám sa vám, že predtým ako som Prahu navštívila po tretí krát, som o ňom nepočula a keby nebolo mojich príbuzných nikdy by som sa naň nedostala, čo by bola veľká škoda, lebo to je pamiatka, ktorej návštevu rozhodne neľutujem. 


štvrtok 23. júna 2016

Praha 1. časť- Staromestské námestie, Karlov most, Valdštejnská záhrada

Ahooooj! :)

Vítam vás pri tomto článku, v ktorom vám chcem priblížiť svoju už v poradí druhú návštevu Prahy. O tej prvej si môžete prečítať TU. Po nej som totižto nadobudla pocit, že Praha nie je miesto, ktoré by mi učarovalo natoľko ako iné, ale konečne som sa do nej dostala aj za slnečného počasia a som za to strašne rada, lebo táto návšteva dopadla o poznanie lepšie, tak sa poďte spolu so mnou pozrieť, kam všade som to zavítala na svojich potulkách.


pondelok 20. júna 2016

The Perks of Being a Wallflower

Názov: The Perks of Being a Wallflower

Autor: Stephen Chbosky

Vydavateľstvo: Simon and Schuster UK Ltd

Rok vydania: 2012

Počet strán: 231



Charlie is a freshman. And while he's not the biggest geek in the school, he is by no means popular. Shy, introspective, intelligent beyond his years yet socially awkward, he is a wallflower, caught between trying to live his life and trying to run from it. Charlie is attempting to navigate his way through uncharted territory: the world of first dates and mixed tapes, family dramas and new friends; the world of sex, drugs, and The Rocky Horror Picture Show, when all one requires is that perfect song on that perfect drive to feel infinite. But Charlie can't stay on the sideline forever. Standing on the fringes of life offers a unique perspective. But there comes a time to see what it looks like from the dance floor. The Perks of Being a Wallflower is a deeply affecting coming-of-age story that will spirit you back to those wild and poignant roller-coaster days known as growing up. (ZDROJ)




piatok 17. júna 2016

A som tu zase ;)

Písať článok po skoro dvojmesačnej pauze je naozaj ťažké. Nemyslím to tak, že by som zabudla písať ( i keď, to sa ešte uvidí :D ) alebo nevedela, o čom mám písať, skôr neviem s čím mám začať.
Za posledné dva mesiace som sa totižto skoro v kuse venovala naozaj len škole. Odložila som nabok všetky knihy, ktoré som si tak zúfalo chcela prečítať, zastavila som sa v pozeraní seriálov, videií, v počúvaní hudby, a snažila sa sústrediť naozaj hlavne na školu. Dôvod? No, už toľkými zmieňovaná maturita a prijímačky na vysokú školu.