nedeľa 29. novembra 2015

O dievčatku, ktoré prehltlo oblak veľký ako Eiffelova veža

Názov: O dievčatku, ktoré prehltlo oblak veľký ako Eiffelova veža

Autor: Romain Puèrtolás

Vydavateľstvo: Fortuna Libri

Rok vydania: 2015

Počet strán: 237


Ak sa pre Romaina Puértolasa všetko začalo dlhým, úspešným putovaním skrine s jeho Fakírom, teraz pokračuje strhujúcou fantáziou o lietaní neobyčajného dievčaťa Providencie Dupoisovej – ranostajky, kráľovnej jemného čuchu so šiestimi prstami na pravej nohe, povolaním poštárky s inštinktom matky. Opäť jedinečný, nezabudnuteľný a dojímavý príbeh obyčajných ľudí, ktorí zažívajú neobyčajné veci.
Výbuch islandskej sopky skrížil plány mladej ženy, ktorá zostala trčať na letisku a nemôže odletieť do Maroka za svojou adoptívnou chorou dcérkou Zaherou, dievčatkom s pľúcami napadnutými nevyliečiteľnou chorobou. Bezmocná Providencia má pred očami svoju maličkú, s ktorou sa náhodou zoznámila počas svojej hospitalizácie v Maroku. Musí sa k nej dostať ešte v ten deň, za každú cenu, lebo jej to sľúbila. Znenazdajky natrafí na génia, Majstra 90, zvaného aj Hu, ktorý tvrdí, že vzlietnuť môže každý – stačí roztiahnuť ruky, sústrediť sa a intenzívne chcieť.
A naozaj. Providencia vzlietne a letí – smer Maroko! Ale čo ak je to v podstate len prelud, voňavá rozprávka, snívanie vo výškach? Ktovie. „Svet je dieťa, ktoré chce letieť prv, než vie chodiť,“ šepol nám umelec. Nuž teda poďme, snívajme, lietajme, snívajme, že lietame. Čítajme. (ZDROJ)




utorok 24. novembra 2015

Zamilovaní až po uši

Názov: Zamilovaní až po uši

Autor: Heather Webber

Vydavateľstvo: iKAR

Rok vydania: 2012

Počet strán: 248

Lucia Valentinová je veľmi šikovná, veľmi nezávislá, no neveľmi kvalifikovaná na prácu zoznamovacej agentky. Keď jej však rodičia dočasne prenechajú rodinný podnik, Agentúru Valentín, zo všetkých síl sa usiluje neurobiť rodine hanbu a nesklamať klientov túžiacich po láske. A navyše je to skvelá šanca riešiť nezaplatené účty.
Lenže Lucia nemá s dohadzovaním žiadne skúsenosti, hoci istú mieru nadania zdediť mohla. Podľa rodinnej legendy obdaril sám boh lásky Amor každého Valentinovca schopnosťou vidieť auru, aby podľa jej sfarbenia mohli určovať ideálne dvojice. Nanešťastie Lucia o túto schopnosť pred rokmi prišla, ale zato máva vízie o stratených predmetoch. Ako to môže využiť v zoznamovacej agentúre? To by ste sa čudovali! Vo veľkomeste ako Boston každý čosi hľadá. Keď Lucia nájde stratený zásnubný prsteň na tom najneočakávanejšom mieste, požiada príťažlivého súkromného detektíva, aby jej pomohol vyriešiť dokonalý zločin. A ktovie? Možno ju dokonalý zločin privedie k dokonalej láske... (ZDROJ)



piatok 20. novembra 2015

Potulky Trnavou

Krásny aj keď upršaný a hnusne zamračený deň vám želám!

Väčšina z vás je iste v škole a usilovne rozmýšľa nad ťažkým príkladom z matiky či len znudene pozerá do tej našej obľúbenej bielej steny. Ja si pekne sedím doma a píšem tento článok. Pýtate sa prečo? Tak odpoveď je veľmi jednoduchá: naša škola má narodeniny! ( zaželajte jej v duchu, všetko najlepšie, poteší sa! :D ) Včera som sa preto učila len jednu hodinu a po nej sme mali slávnostnú akadémiu , no a dnes má väčšina riaditeľské voľno ( i keď je tu pár takých, ktorí sa do tej školy museli pekne vychystať aj dnes, že ? :D)
Ak ste čítali posledný článok viete, že som sa v nedeľu vybrala na výlet. Jeden bývalý žiak našej školy nás pozval na exkurziu Trnavy spojenú s obhliadkou vysokej školy, konkrétne Fakulty sociálnych vied na univerzite Cyrila a Metoda. Nad touto školou som nepremýšľala ako nad tou, na ktorú by som chcela ísť, no keďže milujem akýkoľvek výlet, rozhodla som sa naň ísť ( bol aj tak skoro zadarmo :D).



nedeľa 15. novembra 2015

Čo si myslím o povinných dielach? :)

Ahojte, ľudia!
V poslednej dobe sa nachádzam v období, kedy celý svoj čas venujem škole, aj keď tým nemyslím práve učenie. Stužkovú máme už o 12 dní!!! a momentálne prebiehajú tie najväčšie prípravy, takže som napr. v piatok strávila skoro 4 hodiny len tancovaním! A to nehovorím o nácviku scénok :D
Čo sa týka čítania, tiež to nie je bohviečo... prednedávnom som si povedala, že by som sa mala už konečne začítať aj do povinných diel, keďže som v tom maturitnom ročníku a je ešte dosť takých , ktoré som neprečítala.


nedeľa 8. novembra 2015

Seduktor - Pred osudom neutečieš #1

Názov: Seduktor- Pred osudom neutečieš

Autor: Sofia Vitalle

Vydavateľstvo: iKAR

Rok vydania: 2013

Počet strán: 294


Po päťsto rokoch sa znova začal ten kolobeh. Znova sa začal lov. Lov, v ktorom môže vyhrať len jeden. Seduktor, Pokušiteľ, Zvodca hriešnikov. Jeho úlohou je poslať sedem nevinných duší do zatratenia. Je rozhodnutý urobiť to za každú cenu. Odmenou preňho má byť dávno stratená sloboda.

Do cesty mu však vstúpi neznámy cudzinec, ktorý so sebou prinesie pochybnosti. Otázky, na ktoré nikdy nedostal odpovede, sa okolo neho začnú vznášať ako búrkové mračná. Zatúži po pravde. Pravda však prináša nevídané odhalenie. Zlomí ho to poznanie – alebo posilní? Dokáže odolať pokušeniu? (ZDROJ




štvrtok 5. novembra 2015

A je tu opäť čas na GIVEAWAY! :)

Áno, čítate správne. Po viac ako 8 mesiacoch ste sa aj u mňa dočkali nejakej giveaway, čo považujem za veľký úspech, pretože ju plánujem už od leta, ale nakopilo sa mi pár komplikácií, ktoré dosť oddialili jej začiatok, za čo ma prosím ospravedlňte ;)



nedeľa 1. novembra 2015

DIY alebo príbeh o tom, ako som sa snažila byť kreatívna

Ahojte, všetci!!!

Ako ste si užili Halloween? Oslávili ste ho v poriadnom štýle alebo tento sviatok jednoducho neuznávate?
Ja ho nijako extra neslávim, pretože nie som práve človek, ktorý úmyselne vyhľadáva strašidelné veci ( horory fakt nezvládam pozerať :D ), ale aby som si navodila aspoň akú-takú "scary " atmosféru, tak som sa začítala do Seduktora, ktorý ma , napočudovanie, fakt chytil a dosť dlho ma držal v napätí ( čo som po prvých 50 stranách fakt nečakala ). Takto dopadla moja Halloweenska párty :D