štvrtok 29. októbra 2015

Dám ti aj slnko

Názov: Dám ti aj slnko

Autor: Jandy Nelson

Vydavateľstvo: slovart

Rok vydania: 2015

Počet strán: 352


Výnimočný príbeh od autorky románu Nebo na dosah. To pravé pre nedočkavých fanúšikov Johna Greena, Gayle Forman a Rainbow Rowell.

Dvojčatá Jude a Noe znamenajú jeden pre druhého všetko. Keď majú trinásť, Jude príde na to, že je krásna a Noe, že je gej. Noe miluje okrem sestry už len kreslenie a robí všetko pre to, aby sa dostal na prestížnu umeleckú školu. Jude zamestnávajú viac chlapci. O tri roky je všetko inak. Na školu snov sa dostala Jude, ale je z nej utiahnutá sivá myška, čo sa skrýva za svoje obrazy. Z Noema sa stal pártyboy a lámač babských sŕdc. A ich mama je mŕtva. Dvojčatá spolu ledva prehovoria a ani jeden vlastne nevie prečo. Neuvedomujú si, že každý z nich tvorí len polovicu príbehu, a keby si k sebe našli cestu, dokázali by poskladať svoj svet dokopy, získali by druhú šancu na šťastný život.. (ZDROJ)




sobota 24. októbra 2015

Dejepisná exkurzia!

Tento upršaný október vo mne prebúdza tie hnusné pochmúrne nálady , ktoré sa snažím odohnať rôznorodou aktivitou. Píšem rôznorodou, pretože mám problém vydržať pri jednej činnosti dlhšie ako pol hodiny ( bohužiaľ, pri učení sa tomu nevyhnem! ) . Chvalabohu mi to väčšinou pomôže, takže som momentálne celkom spokojný človek ;)
A čo som v poslednej dobe robila?

utorok 20. októbra 2015

Kráľovná Tearlingu

Názov: Kráľovná Tearlingu

Autor: Erika Johansen

Vydavateľstvo: iKAR

Edícia: YOLi

Rok vydania: 2015

Počet strán: 375

V deň svojich devätnástych narodenín sa princezná Kelsea, vychovávaná vo vyhnanstve, vydá na nebezpečnú púť. Márnivá a sebecká kráľovná Elyssa je mŕtva a Kelsea musí zasadnúť na trón, ktorý jej právom patrí. Na dievča s nezvyčajnou jazvou a magickým náhrdelníkom však z každej strany striehnu nepriatelia. Urobia všetko pre to, aby zabránili jej korunovácii za vládkyňu Tearlingu. Neboja sa použiť ani čiernu mágiu. Hoci Kelsei koluje v žilách kráľovská krv, necíti sa ako vodkyňa. Nepozná svoj ľud a nevie nič o krutovláde svojej matky ani všetkých hrôzach, ktoré sa v krajine dejú.
Kelsea sa nepoddáva, no stačí jediný trúfalý čin následníčky trónu a kráľovstvo zasiahne nemilosrdná pomsta tyranskej vládkyne susedného Mortmesnu, červenej kráľovnej, obávanej čarodejnice. Až vtedy sa ukáže, komu môže Kelsea skutočne dôverovať. Mladá vládkyňa sa tak podrobí skúške ohňom, ktorá z nej spraví legendu... ak sa jej podarí ostať nažive.
Kráľovná Tearlingu je fascinujúci dobrodružný príbeh utajenej kráľovnej a jej nebezpečnej cesty na trón. Je to príbeh o sile priateľstva, ktoré odolá aj najtemnejšej mágii. (ZDROJ)



sobota 17. októbra 2015

Spomienkový tag

Ahojte, ľudia! Zase raz na mňa prišla chuť, spraviť si nejaký ten tag, takže vám dnes prinesiem otázky , konkrétne na tento Spomienkový tag, ktorý som našla na blogu Nikkie ;)


štvrtok 8. októbra 2015

Movie Tips #4

Ahojte!

Dnes som tu opäť s pár filmovými tipmi, ktoré mi v poslednej dobe padli do oka a ktoré chcem šíriť ďalej, pretože si myslím, že stoja za to! :) 

Tomorrowland


Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné (ZDROJ)

sobota 3. októbra 2015

Predsudky - aký veľký dopad majú na náš život?

Dnes prinášam príbeh trošku vykecávací a istým spôsobom "článok na tému". V poslednom období som sa stretávala s niečím, o čom by som vám rada povedala svoj názor, preto ma poteší, ak vás článok zaujme! :)