sobota 25. apríla 2015

Hobit

Názov: Hobit

Autor: J.R.R Tolkien

Vydavateľstvo: slovart

Počet strán: 229

Rok vydania: 2012

Dobrácky a mierny hobit Bilbo si spokojne žije vo svojej útulnej nore, teší sa zo starostlivo pripravovaného jedla i nápojov, zo svojho radostne plynúceho pokojného života a nerušene ho vychutnáva. Z príjemnej kratochvíle ho vyruší návšteva trpaslíkov, ktorí chcú, aby s nimi podnikol výpravu za ulúpeným pokladom. Bilbo netuší, že na jeho dvere čarodejník Gandalf dal znamenie, že ide o dom lupiča, a tak ho trpaslíci považujú za spoločníka, bez ktorého sa nezaobídu.

Bilbo sa teda vydá na cestu, ktorá sa ukáže namáhavá a ťažká, plná prekážok, no napokon je to vždy on, kto vymyslí riešenie, ako sa dostať z ťažkostí, ako oklamať nepriateľa aj ako mu uniknúť, a to ich na ceste k zlodejskému drakovi čaká neúrekom! Bilbovi zavše pomôže aj čarodejný prsteň, ktorý sa mu náhodou dostal do rúk, on však nebaží po hrdinstve, iba po návrate do pohodlia svojej nory, kde by pri dobrom jedle spomínal na všetko, čo ich postretlo.(ZDROJ)





piatok 17. apríla 2015

Looking through the light - #1 O neznámom


Ahojte! Po dlhšej dobe píšem niečo iné ako recenziu a som z toho nadšená, no na druhej strane sa trochu bojím, lebo takéto niečo tu nebýva často :)
Rozhodla som sa totižto zapojiť do jedného veľmi milého projektu, ktorý organizuje Majka ( jej blog). Veľmi sa mi zapáčil, pretože je podľa mňa veľmi jednoduchý a vhodný najmä pre začiatočníkov ale aj pre ľudí, ktorí radi píšu na určitú tému :) (Ak patríte do tejto skupiny, alebo by ste to len radi skúsili, určite si pozrite Majkin blog a zapojte sa aj vy! :) )

utorok 14. apríla 2015

Pod hladinou

Názov: Pod hladinou

Autor: Dani Pettrey

Vydavateľstvo: i527.net

Rok vydania: 2014

Počet strán: 274


Sabotované lietadlo. Dvaja mŕtvi potápači. Jediná stopa. Bailey Craigová prisahala, že sa do Yancey na Aljašku už nikdy nevráti. V mladosti sa dopustila vecí, na ktoré by najradšej zabudla, ale Yancey nie je mesto, ktoré zabúda ľahko. Vracia sa na pohreb blízkej osoby, ktorá zahynula pri leteckom nešťastí, ale na povrch vyplávajú temné dôkazy a Bailina pomoc sa pre vyriešenie prípadu stane nenahraditeľnou. Cole McKenna zvláda nebezpečné potápanie a záchranné akcie. Dokáže sa vyrovnať so strachom, že jeho mesto ohrozuje vrah. Ale čeliť skutočnosti, že Bailey sa vrátila, je veľkou výzvou. Kedysi mu zlomila srdce. Zdá sa však, že nie je rovnakým dievčaťom, ktoré pred desiatimi rokmi odišlo z Yancey. Ani on už nie je tým chlapcom, ktorého vtedy opustila. Čas neúprosne beží a počet obetí stúpa. Bailey a Cole sa musia preniesť ponad zranenia z minulosti a začať spolupracovať, až kým skrytá pravda nevyjde najavo. (ZDROJ


utorok 7. apríla 2015

Tisíc žiarivých sĺnk

Názov: Tisíc žiarivých sĺnk

Autor: Khaled Hosseini

Vydavateľstvo: iKAR

Rok vydania: 2009

Počet strán: 328

Chatrč na úpätí hôr nad Herátom a šesťsto kilometrov vzdialené hlavné mesto Kábul. Rámec príbehu dvoch žien, odlišných tak generačne, ako aj sociálne, ktorých životy zmetie dovedna osud surovým šľahom vojny. Zápas ťažko skúšanej krajiny… Vojny, ktoré prinútili milióny ľudí utiecť do cudziny, násilie, strach a nespravodlivé postavenie žien, ale aj viera, nádej a trvalé hodnoty sa intímne, hlboko všeľudsky konkretizujú v zápase o prežitie, ochranu rodiny a osobné šťastie hrdinov príbehu, ktorý nakoniec vyústi do poznania dôležitosti odpustenia a služby tým, čo sú v núdzi. Khaled Hosseini, autor svetového bestselleru Majster šarkanov, prichádza so svojím druhým románom, ktorý je nezabudnuteľnou kronikou histórie Afganistanu za ostatných tridsať rokov a zároveň dojímavým príbehom o rodine, priateľstve a sile lásky a obety.(ZDROJ)



piatok 3. apríla 2015

Vyhrala som výlet do Bruselu! Ako nakoniec dopadol? :)

Krásny Veľký piatok vám želám! :)

Po týždni plnom písomiek a stresu sú tu konečne Veľkonočné sviatky. Konečne mám prázdniny a mám aj čas vám priniesť váš očakávaný článok o mojom pobyte v Bruseli :)


štvrtok 2. apríla 2015

Nemám žiadne meno

Názov: Nemám žiadne meno

Autor: Dagmar Hilarová

Vydavateľstvo: Fragment

Rok vydania: 2012

Počet strán: 96

Neuveriteľný príbeh o osude českej poetky a spisovateľky Dagmar Hilarovej, ktorá ako pätnásťročná strávila dva roky v terezínskom gete. Knihu vydala pod svojím menom dolnozemská spisovateľka Miep Diekman, ktorá si autorstvo neprávom prisúdila potom, čo jej skutočná autorka dôverčivo zverila svoj rukopis. Po vyše tridsiatich rokoch vychádza autorské dielo Dagmar Hilarovej, ktoré získalo už tri významné literárne ocenenia v českom jazyku, ako si to vždy priala.(ZDROJ)